Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestižno natjecanje

Čudo od djeteta: 14-godišnja Ema lovi svjetsku znanstvenu nagradu, a pomoći joj možemo svi

Učenica Ema Donev do kraja dana treba skupiti najviše lajkova na svom YouTube i Facebook profilu kako bi ušla u finale za prestižnu nagradu "Breakthrough Junior Challenge".

Ema Donev iz Ivanić Grada je jedina 14-godišnja učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu svjetsku nagradu "Breakthrough Junior Challenge". Radi se o godišnjem natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Želja joj je postati astrofizičarka.

Jedina je predstavnica iz Hrvatske i Europske unije, a da osvoji prestižnu nagradu pomoći joj možemo svi!

Donev u svom videu u 90 sekundi objašnjava molekule DNK i RNK te 2. zakon termodinamike. Ako pobijedi, osvojit će stipendiju za fakultet na koji želi ići, u iznosu od 250.000 dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti od 100.000 dolara.

U polufinale je ušlo 30 radova, a među njima je i onaj Donev. Da bi došla do finala, treba skupiti najviše lajkova na objavljena videa - i na Facebooku i na YouTubeu. Finale će se održati u San Franciscu, gdje će svjetski znanstvenici odabrati pobjednicu ili pobjednika.

Lajkovi se zbrajaju, a za Donev se može lajkati sve do isteka današnjeg dana.

Pročitajte i ovo Crna rupa, ilustracija Novi uspjeh astrofizičara Pronađen tajanstveni kozmički izvor zagonetnih visokoenergetskih čestica

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliko otkriće Tim astrofizičara koji je razotkrivao lažne crne rupe, pronašao "iglu u plastu stijena": "To je ili debeli, nevidljivi izvanzemaljac, ili..."

Pobjednica ili pobjednik moći će odabrati i učitelja koji je najviše pridonio njihovu interesu za znanost. I to se nagrađuje - s 50.000 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene