Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalba na odluku o pritvoru

Odvjetnik jednog od osumnjičenih za napad na srpske vaterpoliste: "Moj je klijent sve porekao, ni prema kome ne osjeća mržnju"

Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Dvojici 25-godišnjaka koje je splitska policija uhitila i osumnjičila da su u subotu popodne na Rivi prvo verbalno, a onda i fizički napali trojicu vaterpolista "Crvene zvezde" te jednog od njih lakše ozlijedili u ponedjeljak navečer određen je jednomjesečni zatvor, dok je treći uhićeni 23-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

U zatvoru su završili nakon što ih je policija osumnjičila za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju i kazneno djelo razbojništva tijekom kojeg su oduzeli klupski dres srpskim sportašima.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Odvjetnik jednog od okrivljenih Vinko Ljubičić rekao je kako je njegov klijent u ponedjeljak bio na Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga i kod suca istrage. "Moj klijent je porekao sve što mu se stavlja na teret i izričito rekao da ni prema kome ne osjeća mržnju“, otkrio je odvjetnik Ljubičić. Tvrdi da je njegov klijent bio na Rivi, baš kao što je tog dana na Rivi bilo još 5000 ljudi.

Dodao je kako je njegovom klijentu određen istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te da će se žaliti na tu odluku. Očekuje da tijela progona učine sve kako bi se što prije utvrdila dinamika nastanka događaja, kako bi se utvrdila istina. Smatra da ovakva kvalifikacija djela ne bi trebala opstati u daljnjem tijeku postupka, odnosno u optužnici, ako do nje, kaže odvjetnik, uopće dođe.

Napominje kako se njegov klijent osjeća dosta dobro te kako je uvjeren da nije postupao po djelu koje mu se stavlja na teret.

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene