Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dva put otkriveni spomenici nemaju uporabnu dozvolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pročelnik Družbe "Braće hrvatskog zmaja" Zmajskog stola u Osijeku dr. Antun Tucak na današnjoj je konferenciji za novinare kazao "da skandalozno dva puta otvoren rondel velikana s bistama nobelovaca Ružičke i Preloga i biskupa Strossmayera u ponedjeljak, 29. siječnja, nema uporabnu dozvolu".

Dr. Tucak, koji je predsjednik Organizacijskog odbora izgradnje rondela velikana ispred osječke Matematičke gimnazije koju su pohađali nobelovci i biskup Strossmayer, ustvrdio je kako je za sve propuste krivo Poglavarstvo grada Osijeka.

Pročitajte i ovo Vandalizirani spomenik Miljenku Smoji - 19 sramotan čin na matejuški Spomenik Miljenku Smoji opet na meti huligana! "Ovo je urin, redikule" Slika nije dostupna Konačno zadovoljeni standardi 'Arena Zagreb' danas dobila uporabnu dozvolu

Kazao je kako su se s predstavnicima grada Osijeka sastali 23. siječnja te ih izvijestili da je objekt završen i zamolili da se prije svečana otvorenja obavi tehnički pregled.

Naveo je kako su se odlučili za otvaranje i bez tehničkog pregleda i uporabne dozvole jer su već pozvani brojni ugledni gosti, ocijenivši "kako otvaranje bez uporabne dozvole i nije neki problem, te da će tehnički pregled biti proveden ovih dana kad će rondel i pravno predati gradu".

Vezano uz izjavu osječkog gradonačelnika Ante Đapića da je svota od šest milijuna kuna za izgradnju rondela i izradbu poprsja previsoka, te da će od Družbe "Braće hrvatskog zmaja" tražiti specifikaciju troškova, rekao je da kad bude obavljen tehnički pregled, gradu će se predati i detaljna specifikacija troškova. Dodao je da ne će predati i popis svih donatora jer neki žele ostati anonimni. Istaknuo je kako je gradnja rondela stajala 4,96, a poprsja Preloga, Ružičke i Strossmayera oko milijun kuna.

Dvostruko otvaranje rondela, ustvrdio je Tucak, nije se trebalo
dogoditi, a po njegovim riječima gradonačelnik Đapić je svojevoljno i bez ijednog uzvanika proglasio rondel otvorenim.

Gradonačelnik Đapić otkrio je poprsja nobelovaca i biskupa nakon 25 minuta čekanja po protokolarno zakazanu vremenu otvaranja (13,30 sati).

Petnaestak minuta nakon toga poprsja su pokrivena te u nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i drugih uzvanika, koji su prethodno bili na svečanosti u prigodi otvaranja rondela na Sveučilištu, ponovna otkrivena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene