Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pogled na zidine

Dubrovnik dobio novu atrakciju - podmornicu za razgledavanje grada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik je dobio novu atrakciju, turiste se u razgledavanje grada vodi malom podmornicom.

Iako nije žuta kao u slavnoj pjesmi 'Yellow submarine', crvena podmornica turistima je otkrila novi pogled na zidine. Dubrovčani su dobili novu atrakciju - mala podmornica na svoj put ispod mora može povesti najviše 12 putnika. 'Kapaciteta 12 putnika, investicija je jako velika, radi se o preko milijun kuna', kazao je suvlasnik podmornice Željko Perić.

>>
Mistika, senzualnost... Dubrovnik dobio novi način zabave!

Pročitajte i ovo Taksi u Dubrovniku - 1 Problem velikih gužvi Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni Slika nije dostupna Kiša nije smetala Dubrovnik: Prizori kao usred ljeta, samo u dugim rukavima

Pogled iz dubine turiste je oduševio. 'Osjećam da smo pošli duboko, među ribe. Ovo mi je odličan izlet', kazala je jedna turistkinja. Podvodne hridi, jata riba, ali i zidine - u svojoj laganoj vožnji podmornica prilazi uz samo kopno. 'Kad se vozi van gradskih zidina, uz zidine i reflektori u isto vrijeme osvjetljavaju i dno i zidine. Naš skiper to radi vrlo dobro, ide skroz uz zidine', kazao je Nikiša Vučićević, suvlasnik podmornice.

U Hrvatskoj postoji 13 sličnih podmornica, koje se i rade u domaćim brodogradilištima. Većina se rade za nacionalne parkove, naglasak je na ekologiji. 'Određeno vrijeme može raditi i na struju. Mi to još nismo probali, nije nam još uvijek potreba', kazao je Perić.

Nakon završetka putovanja, putnici, a pogotovo najmlađi, odmah kreću s prepričavanjem viđenog. 'Svidjelo mi se kako se vidi obala i podvodne stijene', kazao je jedan od putnika. Putnici već obećavaju, o ovome ćemo pričati kad se vratimo kući.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene