Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI ISPITIVANJA

Šuica nije Europskom parlamentu prijavila 12-metarsku jahtu "Dubica", koja je u vlasništvu njenog supruga

Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr)
Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Po pravilima EU-a, Šuica mora prijaviti nekretnine u svom vlasništvu i u vlasništvu svog supruga, no ne i ostalu imovinu koja glasi na supruga osim ako ne postoji sumnja u potencijalni sukob interesa.

Dubravka Šuica u četvrtak izlazi na ispitivanje pred odbore Europskog parlamenta, nakon čega će članovi odbora odlučiti o podršci za funkciju potpredsjednice za demografiju i demokraciju.

Pročitajte i ovo Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini" Jahta Royal Romance Uskoro istječe privremena mjera Ekskluzivne snimke Dnevnika Nove TV: Ruska jahta pod sankcijama isplovila iz trogirskog brodogradilišta

Uoči ispitivanja, Šuica je za Europski parlament objavila šturu imovinsku karticu, odnosno izjavu o financijskim interesima, te navela da posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4.105,91 eura i 63 dionice Hrvatskog telekoma u vrijednosti od 1.354,71 eura. Jednak broj dionica Hrvatskog Telekoma ima i njezin suprug.

Od nekretnina njezin suprug ima obiteljsku kuću u Dubrovniku, stan u Zagrebu, kućicu u Blidinju u BiH te kuću pokojnih roditelja i zemlju na Pelješcu, gdje je suprug u djelomičnom vlasništvu. Tvrtka DUBE d.o.o. za prijevoz na moru neaktivna je od 2016. i također joj je vlasnik suprug Dubravke Šuice, Stijepo.

Navela je i kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine i dometnula da je naslijeđena od pokojnih roditelja.

No, nije prijavila 12-metarsku jahtu "Dubica“, čija se sadašnja vrijednost procjenjuje na više od 1,3 milijuna kuna. Po pravilima EU-a, Šuica mora prijaviti nekretnine u svom vlasništvu i u vlasništvu svog supruga, no ne i ostalu imovinu koja glasi na supruga osim ako ne postoji sumnja u potencijalni sukob interesa.

Riječ je o jahti Cranchi Atlantique 40 iz 2007. godine, koja je kupljena nova i koštala je više od tri milijuna kuna. Duga je gotovo 12 metara i a može primiti 12 putnika. Šuica je za potrebe kandidature za Europsku komisiju morala objaviti svu imovinu vrjedniju od 10 tisuća eura, no samo onu koja glasi na njeno ime, a jahta Dubica glasi na supruga Stijepa Šuicu, piše Index.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene