Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAVRŠEN JAVNI POZIV

Milanović sutra dobiva prijave kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

Tri kandidata prijavila su se za predsjednika Vrhovnog suda. Predsjednik Milanović će sutra ujutro primiti prijave Dure Sesse, Lidije Horvat i Šime Savića.

Završen je javni poziv Državnog sudbenog vijeća za izbor predsjednika Vrhovnog suda. Dosad su se prijavila tri kandidata, aktualni predsjednik Đuro Sessa te odvjetnici Lidija Horvat i Šime Savić.

Državno sudbeno vijeće ujutro će poslati Uredu predsjednika Republike prijave koje su dobili. Prema Ustavu, naime, Predsjednik predlaže ime budućeg predsjednika Vrhovnog suda, a bira ga i razrješuje Sabor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTREBNA DOKUMENTACIJA Grad Zagreb dijelit će novčanu pomoć za štetu od poplava u srpnju prošle godine. Ovo su uvjeti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12 KANDIDATKINJA I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

"Državno sudbeno vijeće je ispunio svoju zakonsku obvezu koja mu je propisala da šest mjeseci prije raspiše javni poziv. O tome koliko će predsjednik razmišljati o predloženim kandidatima i kad će poslati na mišljenje nadležnom saborskom odboru i Općoj sjednici Vrhovnog suda, to je isključivo na predsjedniku. Državno sudbeno vijeće po tom pitanju nema daljnjih obveza, osim ako predsjednik eventualno ne želi raspisivanje novog javnog poziva", komentirao je predsjednik DSV-a, Darko Milković.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene