Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagiralo Ministarstvo

FOTO Hrvatski branitelj s 400 kuna dva mjeseca živi u šatoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antun Čeović (43) umirovljen je zbog opće nesposobnosti za rad. Od 2800 kuna mirovine 1400 izdvaja za alimentaciju i još 1000 za kredit. No, nakon pisanja lokalnih medija, reagiralo je resorno Ministarstvo i obećalo mu stan.

Antun Čeović (43) dragovoljac je Domovinskog rata koji već dva mjeseca živi u šatoru na Ljeskovim vodama, izletištu 20-ak kilometara udaljenom od Slavonskog Broda. On je umirovljen s 2.800 kuna od kojih mu 1.400 odbijaju za alimetaciju i još 1.000 za kredit, pa mu za život ostaje tek 400 kuna, piše SBplus.

Pročitajte i ovo Plaćanje alimentacije - 6 Dosta je bilo Država je smislila rješenje za sve one roditelje koji ne plaćaju alimentaciju za djecu Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Iz vojske, u kojoj je imao čin nadnarednika, časno je otpušten i poslan u invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad. Od supruge se rastao.

Matić: 'Branitelji su u boljolj poziciji od drugih'

'Iako sve skupa pomalo udara na psihu, dobro sam jer, unatoč vlazi, prehrani koja je takva kakva u mojoj situaciji može biti, voluharicama, lasicama i štakorima, a počela je borba i s krpeljima, zdravlje još uvijek 'nekako sluša'. Kiša i vlaga su mi najveći problem, katastrofa', ispričao je za SBplus.

Jedno vrijeme nakon razvoda živio je kod prijatelja iz brigade, međutim kada se njegova obitelj prošrila znao je da mora otići. I tada se smjestio u šator od tek sedam ili osam kvadrata. Ranije su mu iz Ministarstva branitelja poručili da za njega imaju stan u Novoj Gradišci, ali nakon toga više mu se nisu javljali.

Srećom, nakon pisanja SBPlusa kontaktirali su ga i poručili mu da već u petak dođe po ključeve stana kojeg je dobio na korištenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene