Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH stavio zabranu na gradnju na Marjanu

Ima li novca za Fani?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Splitu prekinulo je planove Fani Horvat o gradnji restorana na Marjanu.

Državno odvjetništvo u Splitu zaključio je da dio zemljišta, na kojem je Fani namjeravala izgraditi restoran, spada u pomorsko dobro pa kao takvo nikada nije smjelo biti prodano. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrazloženje da nema novaca Županija odbila pravo prvokupa zemljišta Fani Horvat Slika nije dostupna Poručila preko odvjetnice Fani odustaje od restorana ako joj se isplati koliko je uložila

>> Fani odustaje od restorana ako joj se isplati koliko je uložila

>> Kerum spašava svoju Fani

Potvrđeno je da pod posebni režim spada 1.316 četvornih metara koji će u buduće i službeno biti državno vlasništvo koje se ne smije prodavati. Zbog spornih 1.316 kvadrata DORH je ugovor tvrtke Fani Horvat 'Latebra' i nekoliko bivših vlasnika proglasio nevažećim. Riječ je o djelu čestice koji se nalazi uz more.

Takvu odluku komentirao je splitski gradonačelnik Željko Kerum. 'Koliko ja razumijem kada se nešto oduzme, treba da se to isplati. Dopis Županijskog državnog odvjetništva je onakav kakav treba biti - super. Bilo bi dobro da je cijela parcela pomorsko dobro pa da se sve plati', rekao je Kerum.

Protiv gradnje restorana na Marjanu gotovo nitko se nije slagao. Splićani su svoje nezadovoljstvo pokazali nekoliko puta prosvjedima. S nastavkom projekta nije se slagao ni SDP Splitsko-dalmatinske županije koji je traži od županijskih čelnika da ospori najavljenu gradnju restorana. I Splitsko-dalmatinska županija nije bila zadovoljna te je najavila da će podnijeti tužbu radi poništenja ugovora.

Ipak, na sjednici županijske skupštine župan Anto Sanader je rekao kako Županija splitsko-dalmatinska neće rabiti pravo prvokupa. 'Za takvo što nemamo financija', rekao je Sanader.

Na sjednici su se čula i različita mišljenja zastupnika oko ovog slučaja. 'Čini mi se da se u gradonačelnikovoj kući na podu nalazi tepih s planom grada Splita i da mama sa svojim malim djetetom slaže kockice. Na takav način ona dobije ideje gdje bi se što moglo izgraditi', rekla je Andre Vrgoč iz SDP-a.

HDZ-ov zastupnik Mirko Klarić pohvalio je rad županijskog državnog odvjetništva. 'Oni rade dobro, ulaze u predmet. Što se tiče svih detalja ustvrdili su da jedan dio čestica treba biti pomorsko dobro a kao takav nije obilježen. Prema tome, neka taj pojedinačni postupak teče na zakonski način do kraja', zaključio je Klarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene