Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Dugom otoku

Svećenik koji se predstavljao kao policajac opet privukao pažnju: Na župni dvor izvjesio zastavu HOS-a, mještani je gađali jajima

Na župnom dvoru Zadarske nadbiskupije izvješena je zastava u subotu je bila izvješena zastava HOS-a. Mještani su župni dvor gađali jajima.

Zgrada Župe Sali na Dugom otoku kod Zadra, uz zastavu Republike Hrvatske, u subotu je imala izvješenu i onu HOS-a s ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti"

Građani su župni dvor gađali jajima, a tragovi razbijenih jaja ostali su na fasadi i prozorima, piše Zadarski.

Načelnik Općine Sali je zgrožen. "Nažalost, ovo nije prvi put da je izvješena zastava HOS-a na zgradi Župnog dvora u Salima. Don Tomislav je to napravio prigodom blagdana Vele Gospe u Salima. Tad smo o tome obavijestili Nadbiskupiju", kazao je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

Neslužbeno, svećenik je zastavu izvjesio zbog obljetnice akcije Bljesak. U nedjelju je, javljaju nam mještani, više ondje nema.

Reagirala je i Zadarska nadbiskupija: "Župnici znaju da se na crkvene zgrade može isticati isključivo državni stijeg i eventualno papinska zastava, o čemu je svojevremeno upozoren i don Tomislav Vlahović."

No nije zastava, poručuju mještani, svećenikov jedini grijeh. Za njega, kažu, korona ne postoji. Iako je lani, krajem studenoga, virus poharao otok.

"Ne samo da se ne pridržava tih mjera, već kritizira vjernike koji se pridržavaju. Ne preostaje ništa nego da ponovno pišemo Nadbiskupiji", navodi načelnik Morović.

Na poruke i pozive svećenik ne odgovora.

Župu Sali vodi kontroverzni svećenik koji je odranije privukao pažnju medija. Naime, u travnju 2018., kao policijski kapelan zaustavljao je u prometu u svom automobilu ljude s policijskom palicom i lažno se predstavljao kao policajac Policijske uprave šibensko-kninske.

Tada su ga prijavili mještani Benkovca. Dekretom biskupa Vojnog ordinarijata krajem siječnja 2018. je razriješen službe u MUP-u i premješten u Sali gdje je u godini epidemije koronavirusa ostao zapamćen kao svećenik koji negira koronu.

U prosincu 2020. je proglašen krivim zbog lažnog predstavljanja i zlouporabe ovlasti. Kako je naglašeno tada, "bitna je moralna osuda djela".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene