Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bit će i olujnih udara

Stiže nam nova promjena vremena: Ponesite kišobrane i pokoji sloj odjeće više

Nakon sunčanog i vedrog vremena slijedi nam promjena, ali kratkotrajna. Past će malo kiše, a na Jadranu će biti vjetrovitije nego posljednjih dana. Iako se već pred vikend ponovno očekuje sunce i smirivanje vjetra, na kopnu će se temperatura ipak malo spustiti.

U središnjoj Hrvatskoj dan će biti pretežno oblačan, a mjestimice će pasti slaba kiša. Temperatura će se kretati između 12 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Na istoku, u Slavoniji, bit će umjereno i pretežno oblačno, a ponegdje će pasti malo kiše. U najtoplijem dijelu dana mjerit će se od 14 do 17 stupnjeva.

U gorju će biti pretežno oblačno. Može pasti i malo kiše, osobito u Gorskom kotaru. Na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano i uglavnom suho. Zapuhat će umjerena i jaka bura, a mjerit će se od 12 do 15 u gorju te 17 do 20 na moru.

I u Dalmaciji će biti djelomice sunčano i uglavnom bez oborine. Na sjeveru će zapuhati umjerena i jaka bura, a prema jugu sjeverozapadnjak. Temperatura će se kretati od 18 do 21 stupnja.

U četvrtak će na kopnu biti promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, i to uglavnom na istoku. Zatim slijedi sunčanije razdoblje uz jutarnju maglu. Temperatura će se spustiti, osobito jutarnja od petka, pa može biti i mraza.

Na moru će u četvrtak biti djelomice sunčano, mjestimice s vrlo malo kiše, a zatim sve manje oblaka. Umjerena i jaka bura, s olujnim udarima pod Velebitom, u petak će slabjeti. Temperatura se zasad ipak neće znatno mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene