Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11 kategorija

Dodijeljene književne nagrade Kiklop za 2014.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiklop za debitantsku knjigu godine uručen je Larissi Kunić i Marieti Kola za knjigu 'Bez ljubavi i mržnje'.

U sklopu ovogodišnjeg 20. Sajma knjige u Istri u nedjelju su u Puli uručene književne nagrade Kiklop za 2014. godinu u jedanaest kategorija, a nagrada za životno djelo nije dodijeljena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović na dodjeli Nagrada Luka Ritz dvjema učenicama: 'U moje vrijeme pojam nasilja bili su Tom i Jerry' Slika nije dostupna Čudna istraživanja Doznajte za što se sve može dobiti 'Nobel'

Za urednicu ili urednika godine nagradu je dobio Kristijan Vujičić (Naklada Ljevak), a za prozno djelo godine Kiklop je (posthumno) dodijeljen Mirku Kovaču za knjigu 'Vrijeme koje se udaljava: roman-memoari', u izdanju Frakture.

Posljednjeg dana sajma u pulskom Domu hrvatskih branitelja Kiklop za debitantsku knjigu godine uručen je Larissi Kunić i Marieti Kola za knjigu 'Bez ljubavi i mržnje' u izdanju nakladničke kuće Ljevak, dok je Kiklop za pjesničku zbirku godine osvojila Irena Vrkljan za zbirku 'Koračam kroz sobu' u izdanju Naklade Ljevak.

U minici sjela na stepenice - i...

Knjigom eseja godine proglašena je knjiga Viktora Žmegača 'Europa x 10', a Kiklop za publicističku i znanstveno-popularnu knjigu godine pripao je Stipi Božiću za knjigu 'K2-trijumf i tragedija' u izdanju V.B.Z.-a.

Za znanstvenu knjigu godine Kiklopa je osvojio Boris Senker za knjigu 'Uvod u suvremenu teatrologiju II'.

Kiklop za knjigu godine za djecu i mladež dobili su Silvija Šesto (tekst), Davor Šunk (fotografija) i Ana Šesto (ilustracija) za knjigu 'Palac Sim palac Tam', dok je nagradu za prevoditelja godine dobio Mate Maras za knjigu Johna Miltona 'Izgubljeni raj' u izdanju Školske knjige.

Nives napokon ima Kiklopa u rukama - na kraju i zaplesala!

Književna nagrada Kiklop oblikovanje knjige godine dobila je Ana Pojatina za oblikovanje knjige Irene Vrkljan 'Koračam kroz sobu' dok je Kiklop za nakladnika godine dobila 'Fraktura' iz Zaprešića.

Prema odluci Upravnog odbora knjižne nagrade Kiklop za 2014. godinu, nagrada za životno djelo nije dodijeljena.

Održano117 raznovrsnih događanja

Kiklop za 2014. godinu dodijeljen je za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Hrvatske u razdoblju od 1. rujna prošle do 30. rujna ove godine namijenjenih prvenstveno knjižarskoj prodaji.

Autorica statue Kiklop pulska je keramičarka i skulptorica Marina Orlić, a Upravni odbor knjižne nagrade Kiklop čine predsjednik Bruno Kragić, potpredsjednica Nives Tomašević i članovi Nataša Medved, Irena Miličić, Emica Kalogjera Rogić i Dragana Vujatović.

Sa(n)jam knjiga: Feriću 'Kiklop' za prozno djelo godine

Inače, u sklopu ovogodišnjeg Sajma knjige u Istri u jedanaest sajamskih dana od 4. prosinca do danas održalo se rekordnih 117 raznovrsnih događanja u kojima je sudjelovalo 350 domaćih i inozemnih autora. Sajam je predstavio više od 15 tisuća naslova koje je predstavilo 250 hrvatskih i stranih nakladnika, a osim uobičajenih sniženja, publiku je svakog dana razveseljavao i Happy Hour s dodatnim popustima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene