Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

"degradacija institucija"

Bura oko počasnog doktorata za Bandića se ne smiruje. Bivši rektor: "Sveučilište se pogubilo"

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Inicijativa za dodjelu počasnog doktorata Milanu Bandiću nailazi na sve više protivnika. Sastat će se na izvanrednoj sjednici i Vijeće Muzičke akademije čiji je dekan počasnu titulu i predložio. Gradonačelnik je rekao da su protivnici doktorata - samo zavidni.

 

"Oni bi htjeli biti na mom mjestu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sad ih je 8 I Učiteljski fakultet protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću Slika nije dostupna profesori, studenti, alumniji... Više od 3100 potpisa protiv dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću

Tim riječima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao buru koja se digla oko njegova počasnog doktorata. 

Na pitanje što o nama govori to da imamo gradonačelnika koji ima titulu koju ne zaslužuje građani Zagreba su odgovorili:

"Da smo nazadni i da nismo baš organizirani kako treba", rekla je Hana Zrnčić Dim, dok je Krešimir Hernaus osudio počasni doktorat jer prema njegovim riječima "to nije fer prema onima koji su tu titulu zasluženo dobili."

"Svinjarija, degradacija institucije..."

Bilo je i oštrijih tonova. Pa je tako gospodin Davor rekao kako se radi o "svinjariji, degradaciji institucije koja dodjeljuje, akademske zajednice,jednom suspektnom čovjeku..."

Dodao je i kako njega zanima "tko njega bira" da bude gradonačelnik.

Pisci osporavajućeg otvorenog pisma, kažu 5 fakulteta izglasalo je na svojim Vijećima protivljenje doktoriranju. Filozofski, PMF, Arhitektonski, Pravni i Fakultet političkih znanosti.

"Bilo bi lijepo vidjeti da i ostali fakulteti tako nešto pokrenu. Ovo nužno ne znači da će vijeće otkazati poslušnost svom dekanu, neki dekani možda nisu ni bili na sjednici senata, kada se usvajao ovaj prijedlog, a o otkazivanju poslušnosti ćemo vidjeti kada bude izglasavanje počasnog doktorata", rekao je Nikola Baketa sa Instituta za društvena istraživanja i autor Otvorenog pisma Senatu o počasnom Bandićevom doktoratu. 

Sveučilište se pogubilo, smatra bivši rektor. Nema poštenih kriterija.

Prof. emeritus Aleksa Bjeliš, bivši rektor (2006. - 2014.) rekao je kako su u njegovo vrijeme dodijeljeni počasni doktorati Milku Kelemenu, Branku Lustigu, Kardinalu Bozaniću. 

Iduća sjednica senata je zakazana za 9. travnja. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene