Obavijesti Video Pretražite Navigacija
očekuju se tisuće posjetitelja

Turistički promet u Hrvatskoj za prvih šest mjeseci gotovo na razini 2019., Pula pod opsadom partijanera

Aktualno Galerija Turizam u Puli - 4 Turizam u Puli - 4 Foto: DNEVNIK.hr Turizam u Puli - 2 Turizam u Puli - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turizam u Puli - 3 Turizam u Puli - 3 Foto: DNEVNIK.hr Turizam Turizam Foto: DNEVNIK.hr +4 Turizam u Puli - 5 Galerija 1/9 >>
Turistički promet za prvih šest mjeseci ove godine gotovo je na razini pretpandemijske 2019. godine.

Prema podacima eVisitora, u prvih šest mjeseci ostvareno je 5,7 milijuna dolazaka i 24,7 milijuna noćenja, što je više od sto posto nego u istom razdoblju prošle godine.

Financijski su rezultati za 24 posto bolji nego prije tri godine. Porezna uprava zabilježila je fiskaliziranih računa u vrijednosti gotovo 13 milijardi kuna, što je 129 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Pula je do srijede pod opsadom partijanera. Naime, počeo je Pula Music Week, koji je u pulsku Arenu doveo neke od najpoznatijih imena svjetske tehno scene. Organizatori obećavaju spektakl kakav još nije viđen u Hrvatskoj, a svjedokom tome bit će, najavljuju, tisuće posjetitelja.

Tehno line up, kakav u Hrvatskoj još nije viđen, trest će zidove drevnog amfiteatra punih sedam dana.

"Večeras je Solomon", najavio je predstavnik organizatora Kristijan Gržetić.

Više od 10.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta slit će se u Pulu. Smještaj je popunjen, a ugostitelji trljaju ruke. Zbog festivala dio njih smije raditi duže.

"Sve je spremno, očekujemo navalu, navodno da će biti oko 9000 noćas, pa očekujemo i da će biti jako puno posla", kaže ugostiteljica Lorena Đuić.

No, nije ovaj festival glazba za svačije uši.

Iako će količina decibela, kako kažu organizatori biti kontrolirana kako bi suživot partijanera i domaćina bio moguć, nekima je već glazbe preko ušiju.

Pročitajte i ovo Neum - 3 Reportaža Sanje Jurišić Što Neumu donosi otvaranje Pelješkog mosta? "Neum ima neku svoju klijentelu..."

"Ne samo zbog buke, nego se trese zemlja se trese, sa moje stalaže su noćas pale dvije figurice", kazala je Klaudia iz Pule.

"Ovi su samo lupali, ko kante neke sva moguća buka, ali od muzike ništa", smatra Ivan.

Glazba iz Arene, DJ elita i Pula pod opsadom posjetitelja iz cijeloga svijeta, odjeknut će puno jače.

"Bez obzira hoće li netko doći ili ne, ali samim time gdje se održava festival smo napravili neku promociju za neko buduće razdoblje", kaže Sanja Cinkopan Korotaj iz Turističke zajednice grada Pule.

Ovo je tek prva godina, grad je potpisao ugovor na 10 godina, i za nekoliko lokacija.

"Ove godine su se odlučili samo za Arenu, ali našim građanima i posjetiteljima smo odlučili pružiti i dodatne sadržaje u parkovima oko Arene", kaže Lena Radunić.

Pročitajte i ovo Kuhari u kuhinji Dobro je znati! Kuhari podijelili znakove loših restorana koji bi mogli biti posebno korisni na ljetovanju

Je li Arena ikad svjedočila ovakvom spektaklu?

Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar javila se uživo iz Pule.

 

"Arena je kroz svoju povijest bila svjedokom mnogih spektakla. No, ovaj će upisati neke od rekorda kada su u pitanju tehnički detalji. Primjerice ova pozornica jedna je od najdužih ikad postavljenih u Areni, proteže se kroz cijeli VIP odjel. Sva oprema, dopremljena je u Pulu sa nekoliko desetaka aviona i kamiona, i kako kažu organizatori, neće ovo samo biti užitak za uši već i za oči. Spoj je ovo glazbe, vrhunske tehnologije, vizualne umjetnosti i light showa koji će pratiti svaki nastup na pozornici. Festival je počeo jučer, a danas i sutra očekuju se zvijezde večeri. Danas nastupa zvučno ime, svjetski poznati DJ Salomon. Karata ima, pa tako još uvijek stignete u Pulu na festival koji traje do srijede", javila je u petak Lina Dollar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene