Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djeca iz Jagodnjaka u svojoj matičnoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest učenika petog razreda Osnovne škole u Jagodnjaku , koji su od listopada prošle godine pohađali nastavu u Čemincu, kamo su ih roditelji premjestili jer su bili nezadovoljni organizacijom nastave na hrvatskom jeziku, vratila su se danas u svoju matičnu školu u Jagodnjaku.

Ostala tri učenika viših razreda, koji su također premješteni u Čeminac, ostat će tamo do kraja ove školske godine, nakon čega će se u OŠ u Jagodnjaku nastava izvoditi na hrvatskom jeziku za sve razrede, odnosno svu djecu koja žele pohađati nastvu na hrvatskom jeziku.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Slika nije dostupna Zbog nastave na srpskom jeziku djeca iz Jagodnjaka prebačena u Čeminac

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, nakon boravka u Osnovnoj školi u Jagodnjaku prije desetak dana, prihvatio je ostavku ravnatelja Milovana Ležaje, kojega su roditelji učenika koji žele da njihova djeca pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku optužili da to ometa.

Prošli tjedan Školski odbor OŠ u Jagodnjaku smijenio je Ležaju i za v. d. ravnatelja imenovao Lazu Kljaića.

Johan Urtajl, roditelj koji je, uz ostale zahtjeve, pokrenuo i zahtjev za smjenom ravnatelja Ležaje, danas je izjavio kako su djeca 'napokon vraćena u svoju školu', te izrazio zadovoljstvo rezultatima višemjesečne borbe za taj status. Dodao je kako vjeruje da će se ispuniti i sva ostala obećanja ministra Primorca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene