Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Poruka za poduzetnike

Direktor hrvatske tvrtke u Monte Carlu konkurira za EY poduzetnika godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za projekte u jednoj hrvatskoj tvrtki - osječkom Žitu njezin direktor Marko Pipunić trenutačno u Monte Carlu konkurira za titulu trećeg po redu EY Poduzetnika godine.

Marko Pripunić se za Dnevnik Nove TV javio uživo iz Monte Carla.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširenje izvoznih ruta Ukrajinska potpredsjednica vlade: "Počeli smo izvoziti žito preko hrvatskih luka. Zahvalni smo na ovoj mogućnosti" Vladimir Putin Sastanak u Sočiju Putin optužuje Ukrajinu da napada plinovode u Crnom moru

Vi ste titulu hrvatskog poduzetnika godine dobili zbog projekta pršutane od slavonskih svinja, trajnih salama te trajnih mesnih proizvoda, u što ste uložili 550 milijuna kuna. Kakva je konkurencija u Monte Carlu i kako svjetski biznis reagira na ovaj Vaš projekt?

Konkurencija je vjerojatno jaka, ali mi kao natjecatelji ne znamo čime se ostale firme bave. Sami dolazak ovdje i prezentacija hrvatskog gospodarstva je velika stvar. Mi ćemo bez obzira na to koje mjesto dobili, pokušati prezentirati Hrvatsku kao zemlju sposobnih ljudi koji mogu konkurirati svjetskom tržištu.

Hrvatski poduzetnici često upozoravaju na loše porezno i biznis okruženje kod kuće. Vi unatoč tome uspijevate biti i konkurentni i širiti se. Kako?

Porezno okruženje nije uvijek prepreka za napredak. Mi često nekim stvarima dajemo više značaja nego što bi trebali. Poruka svim poduzetnicima je da se manje bave nekim stvarima koje nisu bitne za poduzetništvo i da se fokusiraju na svoj posao. Države uređuju poreze onako kako im odgovara, a mi se tome moramo prilagođavati. Mi smo uspjeli doći do Monte Carla i predstaviti dobre projekte. U tom projektu uspjeli smo u Hrvatskoj i dalje od nje. Idemo raditi, neka se države bave poreznim uređenjima, a mi ćemo svojim radom to pokušati mijenjati.

Posljednjih tjedana Hrvatska čeka razrješenje problema u koncernu Agrokor. Kako Vi gledate na taj proces i koja je Vaša poruka svima koji se bave stvaranjem boljeg poslovnog okruženja u Hrvatskoj?

Agrokor je kompleksna i složena priča. Previše se javnost bavi time, a premalo stručni ljudi. Moja preporuka bi bila da se posla više uhvati struka, a manje javnost. Paušalno donošenje ocjena na tako ozbiljnu priču ne donosi nikom dobro. Mene nitko nije kontaktirao tako da nisam involviran pa bi bilo neukusno komentirati.

Što se poruke tiče, u vama mora postojati volja i talent za stvaranje novih vrijednosti. Svi oni koji vole i uživaju u tome sigurno će to što žele i napraviti. Projekti novih vrijednosti jedini su koji daju šansu za bolji život gradu, regiji i državi. Idemo stvarati dodatnu vrijednost, a time ćemo stvoriti i kvalitetniji i bolji život za sve nas u okruženju pa i za same sebe.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene