Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktor Đuro Horvat

Tvrtka iz Međimurja najavila da će kažnjavati zaposlenike koji završe u samoizolaciji – smanjit će im plaće za 10 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik tvrtke iz Međimurja Đuro Horvat najavio je da će kažnjavati radnike koji završe u samoizolaciji smanjenjem plaće za deset posto kako bi stimulirao odgovorno ponašanje.

Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca u Međimurju, koja je danas svim zaposlenicima uputila dopis da će ih kažnjavati ako završe u samoizolaciji, poručio je da će motivirati odgovorno ponašanje, prenosi portal emeđimurje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci stožera Blagi porast novozaraženih koronavirusom: Preminulo devetero ljudi, poznato koliko ih je u samoizolaciji Slika nije dostupna KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Skupo kršenje mjere samoizolacije: Objavljeno koliku bi kaznu mogli dobiti neodgovorni pojedinci - 8000 kuna je samo početak

"Poštovani djelatnici! S obzirom na to da je svaki dan situacija s COVID-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja bude u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10 posto na plaću.

Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem izvan firme ne ugrožavamo samo sebe i svoje ukućane već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta. Vaš direktor Đuro Horvat", stoji u dopisu tog poduzetnika.

U prostoru hotela radnicima je osigurana prehrana, kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dopuste epidemiolozi. Na taj način sve se želi zaštititi od razvijanja simptoma i širenja bolesti, ako u pojedinom slučaju do nje i dođe.

"Ponašanjem suprotno od toga i sebi i tvrtki stvaramo dodatne probleme i troškove te je naša namjera stimulirati odgovorno ponašanje", rekao je Horvat.

S obzirom na to da tvrtka prima narudžbe odsvuda u svijetu, direktor tvrdi da im je jako bitno da se radnici ne razbole i da se rad odvija u punom kapacitetu radnika. Kratko je komentirao i mjere kojima Vlada pomaže gospodarstvu.

"Smatram da su dobre, ali mislim da ne bi smjele vrijediti na duži rok jer bi to za gospodarstvo bilo demotivirajuće. Posao je Vlade da tvrtkama i našim zaposlenicima osigura takve uvjete u kojima ćemo normalno raditi i stvarati te na taj način omogućiti normalnu isplatu plaća, redovno pokrivanje troškova poslovanja i ispunjavanje obveza prema državi", zaključio je za portal emeđimurje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene