Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povezan s brojnim aferama

Der Standard: Sanader ne izlazi iz fokusa afere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski Der Standard ponovno objavljuje nove glasine o povezanosti bivšeg premijera s Hypo bankom. Navode kako 'svemogući' bivši premijer ne izalazi iz fokusa afere o kojoj je pokrenuta istraga.

'On je gotovo 15 godina bio idejni, a ponekad i operativni predstavnik te banke koja je trgovala oružjem i bavila se pranjem novca', piše Standard. Postoji izrazito nepovjerenje i sumnja se da je Sanader iz osobne i materijalne koristi sudjelovao u toj aferi. Bivša tajnica tajkuna Kutle potvrdila je njegovu umiješanost dok drugi izvor tvrdi kako je bivši premijer imao korist od otprilike milijun eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokupio novac u Trstu Žužul preuzimao novac za Sanadera? Slika nije dostupna Suđenje Kultereru Počinje proces za Hypo: Gdje su nestale milijarde eura?

Novinar tog bečkog lista poslao je bivšem premijeru e- mail u kojem ga je pitao jesu li navedene glasine istinite. Sanader ih je opovrgnuo i rekao kako su to sve laži. Standard piše o tome kako veza između Iva Sanadera i Hypo-Alpe-Adria banke seže još u kasne osamdesete. Osim što se spominje kako je Sanader uzeo proviziju od kredita koji je Hypo banka dala Miroslavu Kutli, a spominju se da je uzimao i provizije na brojnim drugim poslovima i tansakcijama. Dokazi se prikupljaju dalje, a istanuto je kako će protiv Sanadera biti podignuta optužnica. Bečki dnevni list piše o njegovom odlasku u Austriju, osnivanju poduzeća u Innsbrucku, vezama i posredstvima u Hypo banci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene