Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Slovenci ga kritiziraju

Delo: Milanović je nesposoban i ne zna obećati krv, znoj i suze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović, šef saborske oporbe u Hrvatskoj našao se na meti kritika slovenskog lista Delo.

Njihov kolumnist Rok Kajzer njegovo je taktiziranje i čekanje da 'neprijatelj' (HDZ) kolabira sam od sebe, nazvao potpuno pogrešnim potezom. Dan izbora u Hrvatskoj je nepoznat, a u opoziciji, piše Kajzer, anemično promatraju situaciju i još uvijek ne idu u ofenzivu, a tek nakon dvije godine, napokon su potpisali izbornu koaliciju.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

Birači opoziciju u Hrvatskoj, dodaje Kajzer, već sada kažnjavaju padom u postocima podrške, jer su se pokazali nekonstruktivni i pretihi dok se na ulicama hrvatskih gradova prosvjedovalo protiv vlade Jadranke Kosor. Kajzer smatra kako je Milanović je to sad napokon i sam uvidio, odnosno da je primijetio da je politika opozicije išla u krivom smjeru.

SDP je od odlučnih birača stvorio neodlučne i ne uspijeva kapitalizirati velike greške HDZ-a, koji je Milanoviću kao na pladnju ponudio više nego povoljan (za SDP i koaliciju) uvod u predizbornu kampanju, piše Delo. SDP se u svemu tome nije snašao, a četiri mjeseca prije izbora, građani još uvijek nemaju predodžbu tko će sjediti u novoj hrvatskoj vladi.

Delo piše kako je hrvatskim građanima potrebna jasna Churchillovska poruka da nova vlast može obećati samo krv, naporan rad, znoj i suze, jer bez toga i ozbiljnih rezova, Hrvatska će i dalje počivati na lošim temeljima HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene