Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

fond odbacuje sumnje

Ćorić šalje upravni nadzor u Fond za zaštitu okoliša: Zapošljavaju li se samo oni s HNS-ovom iskaznicom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog medijskih napisa o navodnom zapošljavanju članova HNS-a u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojem je na čelu HNS-ovac Dubravko Ponoš, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poslat će u Fond upravni nadzor.

"Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obavit će upravni nadzor", rečeno je Hini u Ministarstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog prijetnji i psovki Ćorić će prihvatiti Ponoševu ostavku, nakon što je objavljena snimka prijetnji Direktor fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš (Fto: Dnevnik.hr) ZBOG PRIJETNJI I PSOVKI Dubravko Ponoš: "Spreman sam se suočiti sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije, a Ćorić za razgovor zna godinu dana"

Jutarnji list u dva je navrata objavio podatke o postupku zapošljavanja u toj državnoj instituciji, u kojoj je, kako tvrdi, od dolaska Ponoša na mjesto direktora zaposlen velik broj članova HNS-a, koalicijskih partnera u Vladi Andreja Plenkovića.

Na nedavnom natječaju za zapošljavanje 27 novih radnika u Fondu u drugi krug ušlo je petero HNS-ovaca, a na natječaju iz prosinca 2017. od ukupno petero zaposlenih novih djelatnika, njih četvero imalo je stranačku iskaznicu HNS-a, tvrdi Jutarnji.

Iz Fonda su odbacili sumnje da je riječ o stranačkom zapošljavanju, napomenuvši kako iskaznica neke stranke kandidatima ne može biti "ni povoljan ni diskriminatorni faktor pri zapošljavanju".

Dubravko Ponoš (HNS) direktor je Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od rujna 2017. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene