Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čermakovi i Markačevi odvjetnici podižu prijavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrane generala Ivana Čermaka i Mladena Markača pred Haškim sudom usuglasile su se u Zagrebu da zajedno prijave predraspravnom vijeću i Tajništvu Haškog suda Grega Kehoea, američkog branitelja generala Ante Gotovine, zbog sukoba interesa, doznaje se od branitelja.

Branitelji Čermaka i Markača smatraju da imaju dovoljno podataka iz kojih nesporno proizlazi da je Kehoe, za mandata u tužiteljstvu, radio na predmetu Oluja te da stoga ne može biti branitelj u istom predmetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U isčekivanju presude generalima 'Teze tužiteljstva srušili su srpski svjedoci' Slika nije dostupna General nije imao efektivan nadzor? Čermakova obrana zatražila odbacivanje optužnice

Prijavu će predati do konca ovog tjedna.

Čermakovi i Markačevi branitelji smatraju da je tužiteljstvo bilo
dužno o tome izvijestiti kako sudsko vijeće, tako i obranu jer je to preduvjet poštenog suđenja, kaže Čermakova odvjetnica Jadranka Sloković.

Tajništvo suda obvezno je prijave za sukob interesa proslijediti odvjetničkoj komori haških branitelja koja takvu prijavu mora ispitati.

Kehoe koji sada brani generala Gotovinu prije je radio u haškom tužiteljstvu, a u izjavama medijima proteklih dana odbacio je tvrdnje da je u sukobu interesa.

Glasnogovornica haškog tužiteljstva Olga Kavran kazala je kako je tužiteljstvo, u skladu s praksom, prilikom prelaska Kehoea u odvjetnike proučilo pitanje eventualnog sukoba interesa i zaključilo da on ne postoji u njegovu slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene