Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ukinuta zabrana

Opet se možete kupati na Bundeku: Voda je dobre ili izvrsne kakvoće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupanje na zagrebačkom jezeru Bundek bilo je zabranjeno od srpnja kada je na sve tri plaže izmjerena povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka. Visoka temperatura i izraziro nizak vodostaj vjerojatan su razlog kratkotrajnog onečišćenja.

"Kako su dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode za kupanje ocijenjena ocjenom 'dobro' ili 'izvrsno', Državni vodopravni inspektor izdao je odobrenje za uklanjanje službene oznake za zabranu kupanja na istočnoj, zapadnoj i južnoj obali jezera Bundek sukladno članku 218. Zakona o vodama (narodne novine 66/2019.) i točke 1. Priloga VIII. Uredbe o kakvoći vode za kupanje (Narodne novine 51/2014.).
Slijedom gore navedenog, voda za kupanje na jezeru Bundek je dobre ili izvrsne kakvoće za kupanje na svim plažama", priopćili su iz Gradskog ureda za zdravstvo.

Pročitajte i ovo Zimsko kupanje - 2 Zimski kupači Oko njih snijeg i led, a oni u japankama i s ručnicima: "Um govori nemoj ući u vodu, jesi li ti luda" Slika nije dostupna ZBOG (NE)KAKVOĆE VODE Zagrepčani, budite oprezni! Zabranjeno je kupanje na tri glavne plaže na Jarunu

Kupanje na Bundeku zabranjeno je u srpnju jer je na se tri plaže utvrđena povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka.

Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja bio je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene