Obavijesti Video Pretražite Navigacija
milanović napustio svečanost

Brigadni general Krešo Tuškan o incidentu u Okučanima: "Ja sam profesionalni vojnik, nije na meni da komentiram"

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak pratio je sve što se događalo danas u Okučanima, a s Krešom Tuškanom, brigadnim generalom OSRH razgovarao je o tome kako to doživljavaju branitelji i građani Okučana?

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s brigadnim generalom Krešom Tuškanom o današnjem incidentu u Okučanima kad je obilježavanje 25. obljetnice Bljeska napustio predsjednik Zoran Milanović jer je jedan od sudionika protokola nosio majicu sa spornim natpisom "Za dom spremni".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"Ja sam profesionalni vojnik i nije na meni da komentiram", rekao je Tuškan koji nije htio komentirati Milanovićev odlazak, no govorio je o akciji Bljesak za koju kaže da je uspješna zbog više faktora.

"Imali smo jasan politički i vojni cilj, dobar plan, dobre pripreme koje su trajale više mjeseci, dobro vodstvo, političko i vojno, Tuđman i Bobetko, a presudna je bila odvažnost, hrabrost i spremnost na žrtvu naših branitelja", istaknuo je Tuškan te naveo kako je operacija Bljesak bila važna jer je sa scene maknula protivnički korpus te je uslijedila obrana istočne Slavonije, a pokazala je "spremnost i odlučnost hrvatske vojske i države da i na taj način riješi svoj problem".

"To je bilo tri mjeseca prije operacije Oluja, u to vrijeme je hrvatska vojska bila na visokoj razini i spremna na najveće zadaće", kaže general te ističe kako danas ima pomiješane emocije, ponos, žal za žrtvama i suosjećanje s obiteljima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene