Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbija uputila prosvjednu notu

Božinović najoštrije osudio napad na vaterpoliste: "Svatko tko se odluči na huliganizam bit će kažnjen"

Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Dnevnik.hr
Aktualno Galerija +0 Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović oštro je osudio subotnji napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde na splitskoj rivi. Naglasio je kako je policija u slučaju reagirala promptno.

"Osuđujemo napad, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta. Međutim, naglasio bih da se sportski događaji odvijaju u kontinuitetu: samo jučer su u Hrvatskoj uz Crvenu zvezdu bila još tri vaterpolska kluba iz Srbije, jedan u Šibeniku, jedan u Makarskoj i još jedan u Splitu.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu VIDEO Stižu reakcije iz Irana nakon napada, sve je komentirao i izraelski ministar: "Slabo" Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Za dvojicom se još traga Policija privela trojicu zbog napada na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu, kod jednog pronađen i dres

I danas u Zagrebu gostuje košarkaški klub iz Srbije i ne bih generalizirao stvari, pogotovo da se stvori dojam da je Hrvatska nesigurna. Ovaj događaj se ne može opravdati, hrvatska policija promptno je reagirala, uhićena su trojica počinitelja, nastavlja se kriminalistička istraga, traga se za još dvojicom počinitelja", rekao je Davor Božinović.

Naglasio je kako će sve detalje i to je li bilo propusta utvrditi kriminalističko istraživanje. Na pitanje radi li se o napadu iz mržnje, zaključio kako će se karakter napada klasificirati nakon istrage. 

"Čini mi se veoma važno reći, da kad govorimo o generalnom stavu policije, da svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kad su u pitanju sportske priredbe, ali i drugi, policija će u činiti sve da ih pronađe i sankcionira", rekao je Božinović.

Na kraju je još jednom naglasio da je policija u ovom slučaju "reagirala promptno i kako treba".

Trojica uhićenih će nakon što policija obavi posao biti predani pritvorskom nadzorniku te kasnije na ispitivanje Državnom odvjetnišvu.

Srbija uručila prosvjednu notu Hrvatskoj

Srbija je u nedjelju uručila prosvjednu notu Hrvatskoj zbog subotnjeg napada na vaterpolliste Crvene zvezde u Splitu te je izrazila "duboku zabrinutost i razočarenje" tim incidentom, priopćeno je u Beogradu.

U Ministarstvo vanjskih poslova, kako je i najavio prvi potpredsjednik vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, u nedjelju je pozvan otpravnik poslova veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu i uručena mu je prosvjedna nota u povodu napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, priopćio je srbijanski MVP.

Ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je duboku zabrinutost i razočarenje zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde, objavljeno je na službenoj mrežnoj stranici MVP-a Srbije.

Srbijanski šef diplomacije u subotu je, najavljujući prosvjednu notu, ocijenio da je incident u Splitu "nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje".

Dačić je naglasio kako više od tog incidenta "brine takvo ozračje" koje se stvara u hrvatskom društvu.

Srbijanski šef diplomacije kaže da je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.

"Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa - na kraju krajeva - i anticivilizacijske postupke", rekao je Dačić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu, poslije napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Policija u Splitu u međuvremenu je uhitila trojicu napadača na vaterpoliste Zvezde, a za jednim traga. Incident su osudili predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Vlada RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene