Obavijesti Video Pretražite Navigacija
požalio se da ga nitko nije štitio

Boras opet ostavio bez teksta: ''Ja mislim da je grozno biti uznemiravan i zlostavljan, pogotovo seksualno, ja sam u životu imao mnogo uznemiravanja''

Rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras suočen je s prozivkama jer je jednom profesoru dodijeljeno počasno zvanje profesora emeritusa iako je taj profesor prijavljen za spolno uznemiravanje. Boras se danas ogradio kako ne može govoriti konkretno o slučaju, zbog sudskog postupka koji je u tijeku, ali nije objasnio o čemu je riječ.

Sve je komentirao ministar obrazovanja, koji poručuje da je taj slučaj trebalo provjeriti prije dodjele titule tom profesoru. Dodao je i da je Senat onaj koji odlučuje o samom rektoru.

"Moj vam je stav da je to trebalo kompletno, do kraja raščistiti, poglavito prije nego što se čovjeka imenuje iz te kvote samim time što za dodjeljivanje statusa emeritusa nekom profesoru koji je otišao u penziju ne postoji vremensko ograničenje'', kazao je ministar Radovan Fuchs.

Pročitajte i ovo Damir Boras (Screenshot: Nova TV) NA ZAGREBAČKOM SVEUČILIŠTU Skandalozan istup rektora Borasa o optužbama da je znao za seksualno zlostavljanje: "Riječ je o medijskoj koprodukciji''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže raspravu u Saboru Novinari traže istragu spolnog uznemiravanja na javnoj televiziji, pridružila im se i oporba: "Danas imamo pandemiju nasilja nad ženama"

Rektor Damir Boras je kazao kako sve oštro osuđuje te da je i sam bio uznemiravan. "Ja ne mogu komentirati nikakve konkretne slučajeve jer moramo štititi prije svega žrtve, a isto tako sad su neka imena izašla i naravno dok se postupak ne provede, ja sam proveo postupak i svi moraju znati da ja oštro osuđujem sve. Ne mogu zbog sudskog postupka ne mogu govoriti. Svi znaju što ja mislim, ja mislim da je grozno biti uznemiravan i zlostavljan, pogotovo seksualno, ja sam u svom životu imao mnogo uznemiravanja, ne seksualno hvala Bogu, ali isto tako nitko me nikad nije štitio, a ja štitim pogotovo ove događaje'', istaknuo je Boras.


 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene