Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bolnica Vrapče nije prekršila zakon u odnosu prema Mirjani Pukanić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinsko osoblje Psihijatrijske bolnice Vrapče nije prekršilo zakon u odnosu prema Mirjani Pukanić pa nemam na temelju čega zatražiti smjenu ravnatelja Vlade Jukića, izjavio je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović nakon današnjeg posjeta toj ustanovi i razmatranja izvješća ravnatelja o tretmanu te pacijentice za njezina boravka u bolnici.

"Mirjana Pukanić izašla je zadovoljna i prema svim dosadašnjim pokazateljima bolnica nije prekršila zakon. Želim se zahvaliti osoblju Psihijatrijske bolnice Vrapče, oni su postupili sukladno zakonu i neću tražiti smjenu ravnatelja", rekao je Milinović novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mirjana Pukanić oslobođena krivnje za kokain Slika nije dostupna Suđenje za posjedovanje kokaina Mirjana Pukanić na suđenju: Droga nije bila moja

Nije želio komentirati zahtjev predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ive Banca za smjenom ravnatelja Jukića rekavši kako Ministarstvo neće nikoga smjenjivati na temelju pritisaka, već u slučaju kršenja zakona. 

>> Objavljen fotorobot napadača na Ivu Pukanića

>> Policija nije prekršila zakon u slučaju prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić

>> Sud odlučio: Mirjanu Pukanić pustiti iz bolnice

>> Nepoznati napadač pucao na Ivu Pukanića, ovaj uzvratio hicima u zrak

Milinović je dosad primio i izvješće Centra za socijalnu skrb, a do danas u podne u Ministarstvo su trebala stići očitovanja liječnika obiteljske medicine i hitne pomoći koji su sudjelovali u "slučaju Mirjane Pukanić" do njezine prisilne hospitalizacije.

Svu dokumentaciju razmotrit će inspekcija Ministarstva te za nekoliko dana objaviti nalaz.

Ako se uspostavi da je netko prekršio zakon, počevši od prvog kontakta pa do odvođenja u bolnicu, Ministarstvo će procesuirati one koji su to učinili, rekao je Milinović.

Ministar zdravstva nije želio komentirati ni privođenje Mirjane Pukanić u bolnicu u lisicama, kazavši kako mu je kao liječniku bilo mučno gledati taj prizor, no taj bi dio trebale ispitati druge institucije.

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče dr. Vlado Jukić nije želio govoriti o zahtjevu za njegovom smjenom kao niti o konkretnom slučaju. Rekao je samo kako se u praksi događa svašta, pa nije rijetko da netko dođe u bolnicu sputan.

"Ne osjećamo krivnju već, naprotiv, smatramo da svakodnevno pomažemo pacijentima. U prosjeku dnevno u bolnicu dolaze 24 nova pacijenta među kojima je 12-13 hitnih slučajeva, koji dolaze vozilom hitne pomoći, a neki među njima i sputani", rekao je Jukić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene