Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bolja hrvatska

Iz malog ateljea do cijelog svijeta: Djela ovog splitskog slikara vise u domovima poznatih zvijezda, a sva kriju isti detalj

Akademski slikar Danijel Jaman (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Akademski slikar Danijel Jaman (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Akademski slikar Danijel Jaman (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Akademski slikar Danijel Jaman (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Akademski slikar Danijel Jaman (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Akademski slikar Danijel Jaman (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slike akademskog slikara Danijela Jamana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Slike akademskog slikara Danijela Jamana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slike akademskog slikara Danijela Jamana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Iza imena Danijel Jaman krije se talentirani akademski slikar koji je svoj talent pretvorio u uspješan posao. Svojim kistom i trudom otvorio je dvije galerije u Splitu i zaposlio desetak ljudi. Gotovo svaka njegova slika krije jedan te isti detalj.

Svaka slika, jedna priča. Nema kutka svijeta u koji nisu otišle njegove slike, pa i na zidove dobro poznatih zvijezda, poput Eve Longorije. ''Mislim da je osnovna ideja napraviti jednu originalnu, prije svega iskrenu stvar i, naravno, takva stvar nađe svoj put'', kaže akademski slikar Danijel Jaman.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Njegov slikarski put počeo je odrastajući uz djeda. ''Ja sam gledajući njega napravio svoje prve slikarske poteze. Sve se nastavilo profesionalno jer sam upisan na akademiju'', priča Jaman.

Otvorio dvije galerije

Kistom i vlastitim rukama uspio je otvoriti dvije galerije u Splitu i trenutačno zapošljava desetak ljudi. No nije to palo s neba. Radilo se i radi se puno, ali njegov mali atelje nikad nije tijesan. ''Ako idemo jedni drugima na živce, tih dana šutimo i pustimo glazbu. Svak' u svom filmu, nema priče, glazba i radi se'', ispričao je slikar Marin.

Kad ne radi u ateljeu, Danijel radi u galeriji. Na slikama zna raditi po dva mjeseca i pretvoriti ih u instalacije. ''Da se čak lijepe neki elementi poput šahovskih figura, poput ploče, markice, kistova. U zadnjoj seriji slika napravio sam i rasvjetu. To je ispred ulaza u Broadway, da se dobije dinamika, atmosfera New Yorka i Broadwaya'', kaže Danijel.

Isti detalj na svakoj slici

Ima i jedan detalj koji je se pojavljuje na gotovo svakoj slici – banana. ''Jedan humorističan, satiričan detalj. Uvijek možemo reći i društvo je u banani, a i to je jedan svojevrstan portret. Ako se dobro pogleda, svugdje se krije jedna banana kao aktivni sudionik ili kao potpis'', otkrio je za Dnevnik Nove TV Danijel Jaman. Baš ova priča pokazuje da u Lijepoj Našoj i nije sve – u banani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene