Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu im jamčiti sigurnost

Bivšim logorašima otkazana posjeta srbijanskim logorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga pravnika 'Vukovar 91' i Udruga branitelja logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije izvijestila je da im je srbijanska strana otkazala planirani odlazak na mjesta koncentracijskih logora u Stajićevu i Begejcima u Srbiji jer im ne može jamčiti sigurnost.

Udruge su mjesta nekadašnjih logora planirale posjetiti još 3. listopada, ali su taj posjet na zamolbu srbijanske strane odgodili za dva tjedna, odnosno za 17. listopada. No, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije obavijestilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova da se posjet otkazuje jer se sudionicima skupa ne može jamčiti sigurnost.

Pročitajte i ovo Kineski muslimani (Foto: AFP) ''Sramota za čovječanstvo'' Turska poziva Kinu da zatvori koncentracijske logore: ''Nije tajna da je oko milijun pripadnika tog naroda muslimanske vjeroispovijesti zatvoreno'' Odšteta za logoraše u Morinju (Foto: Dnevnik.hr) Zatočeni i mučeni u logoru Morinj Crna Gora hrvatskim logorašima civilima isplatila 200, a braniteljima 100 eura po danu: "To su sramotni iznosi"

'Očito da se oni ne mogu suočiti s činjenicom da su na svojem području imali koncentracijske logore u kojima su tijekom Domovinskog rata bili zatočeni pripadnici Hrvatske vojske i civili', rekao je Pero Kovačević iz Udruge pravnika Vukovar 91.

Udruge će sutra u Zagrebu održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o razlozima zbog kojih im je otkazana najavljena posjeta bivšim logorima. Udruge su namjeravale posjetiti nekadašnje logore kako bi postavile spomen-ploče, odale počast braniteljima i civilima koji su bili žrtve mučenja i potaknuli obje države da procesuiraju odgovorne. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene