Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUP poslao priopćenje

Bivši Sanaderov tjelohranitelj udaljen s dužnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP je danas poslao priopćenje o privremenom udaljenju iz službe bivšeg Sanaderovog tjelohranitelja Davora Blaževića.

U priopćenju MUP navodi kako je Davor Blažević,pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, rješenjem ministra unutarnjih poslova, Ranka Ostojića, zbog teže povrede službene dužnosti privremeno udaljen iz službe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suci bez komentara Počeo postupak osječkim sucima koji su se družili s Mamićem, odvjetnik Darka Krušlina: "S jedne strane imate suca, s druge čovjeka u bijegu koji truje medijski prostor" Slika nije dostupna Afera Mason Pokrenut stegovni postupak protiv Dražena Jelenića. Pitali smo ga je li spreman otkriti članove masonske lože

Davor Blažević je bivši Sanaderov tjelohranitelj kojega je USKOK ispitivao o Fimi-Mediji, smatrajući kako bi upravo njegove spoznaje o Ivi Sanaderu mogle biti dragocjene u stvaranju ukupne slike i razotkrivanju detalja važnih za sastavljanje optužnice.

U daljnjem tekstu priopćenja iz MUP-a navodi se kako je Blažević 'naštetio ugledu i interesima policijske službe', nakon što su u medijima objavljene fotografije na kojima se vidi Blažević kako posjećuje Sandera. U sportskoj crnoj jakni i crnoj vunenoj kapi Davor Blažević fotografiran je na Badnjak ispred odvjetničkog ureda Gorana Suića.

Nekadašnji tjelohranitelj bivšeg premijera iz automobila je izvadio dva paketa i prebacio ih u terenac Sanaderova odvjetnika. Blažević je potom ušao u zgradu u kojoj je bio i Sanader. Zadržao se dvadesetak minuta.

Blažević je godinama bio šef Sanaderova osiguranja u Vladi, a ovih dana fotografi su ga uhvatili kako nekadašnjem šefu nosi paket. U idućih nekoliko dana protiv Blaževića će se pokrenuti stegovni postupak zbog njegovog neprofesionalnog ponašanja. Sankcije mogu biti opomena, novčana kazna, prekid radnog odnosa uvjetno na rok kušnje od tri godine ili bezuvjetno što znači trenutačni otkaz.

Sanader nije prekršio mjere opreza

Zbog susreta sa svjedokom, sud smatra da Sanader nije prekršio mjere opreza. Sanader je, tvrdi Devčić, bio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega. 'Sanaderu dakle nije u ovom trenutku ni egzistirao osnov opasnosti utjecaja na svjedoke to znači da njegova komunikacija s drugim osobama nije isključena', rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Ako si profesionalac, smatra stručnjak za sigurnost, u poslu treba držati distancu. 'Pretpostavka je da osobe koje se bave tim vidom posla imaju pred sobom karijeru. Štićene osobe dođu sa politikom pretpostavka je i da će otići s politikom, a onda se postavlja pitanje što je sa tom osobom koja obavlja poslove sigurnosti i da li si skraćuje radni vijek na neki način', rekao je stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene