Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Biskupi nezadovoljni medijima i političarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski biskupi u jučerašnjim su propovijedima kritički progovorili o mnogim nepravilnostima u društvu. Prozvali su medije i institucije da svojim nesavjesnim i neodgovornim djelovanjem rade veliku štetu širem društvu.

Osudili su i zločine svih režima, ustvrdivši da sve žrtve treba isto vrednovati, i komunističke i fašištičke. 

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Razaranje obitelji, loš utjecaj medija, pogubnost totalitarnih ideologija.Te su teze dominirale u propovjedima biskupa u marijanskim svetištima.

Upozorivši na lažna obećanja lijevih i desnih, splitski nadbiskup Marin Barišić u Sinju je upozorio da kapital sve češće potiskuje moral. 

'Posljedica zaborava Boga su plave kuverte , veze, mito, korupcija, kamatarenje, lihvarenje, pa sve do pojave organiziranog kriminala', rekao je mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko - makarski.

Svećenik i sociolog Ivan Grubišić kaže da je očito kako su biskupi nezadovoljni stanjem u hrvatskom društvu. I dobro je da na to ukazuju. Međutim nije dobro da se uvijek proziva druge i bivše. 

'Ne sviđa mi se što su političari u prvim redovima. I onda se zaključuje da je izborna godina te da svi žele naklonost crkve', rekao je Grubišić.

Najviše polemika izazvala je konstatacija krčkog biskupa Valtera Župana da su Titovi komunistički zločini strašni kao i Hitlerovi.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene