Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ista ga kamera snimila 14 puta

Mladić iz Zagorja postao vlasnik maksimalne prekršajne prometne kazne u Hrvatskoj, a riječi kojima se opravdavao policiji su za rubriku "vjerovali ili ne"

Iz Zagorja nam dolazi uistinu priča za rubriku vjerovali ili ne. Dvadesetpetogodošnjeg mladića u prekršaju je 14 puta snimila ista prometna kamera. No to je tek kap u moru prekršaja koja je napravio.

Mladić se branio riječima da ''nije znao da je tamo kamera i da se na tom mjestu snima brzina'', kazao je za Dnevnik Nove TV Tomislav Zajec iz PU Krapinsko-zagorske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sudi mu se po žurnom postupku Neki nikad ne nauče: Policija ga bez vozačke zaustavila 12 puta Slika nije dostupna Kakve su to riječi pale Pijani Međimurac uletio policiji tijekom očevida: Nakon ovoga vjerojatno više neće piti, a ni vrijeđati policiju

Od prekršaja, mladić je vozio bez vozačke dozvole, u neregistriranom i neosiguranom automobilu te je u više navrata prekoračio brzinu.

Sveukupno kazna prelazi preko 300.000 kuna, no maksimalno se po Prekršajnom zakonu fizičku osobu se može kazniti sa 100.000 koliko je i dobio, te 120 dana zatvora, dok je uvjetno godinu dana te mu je zabranjeno upravljati vozilom B kategorije dvije godine.

''Na vozilu su bile nepripadajuće registarske pločice, koje su zapravo pripadale drugom vozilu. Preko registracije smo došli do mladića'', pojasnio je Zajec. Mladić se branio riječima da ''barem ima neke registracijske pločice, kako bi bio što manje primjetan u prometu''.

''Ovog vikenda pojačano nadziremo brzinu vožnje, vožnju pod utjecajem alkohola, korištenje sigurnosnog pojasa posebno do 14. ožujka i upotrebu mobitela tijekom vožnje'', istaknuo je Tomislav Zajec.

Rekorder u prekršajima

A sreće nije imao ni vozač koji je u dva mjeseca 17 puta prekoračio dopuštenu brzinu. S obzirom na to da je vozio neregistrirani motocikl i koristio kacigu - u otkrivanju počinitelja od velike pomoći bili su i forenzičari iz Ivana Vučetića. Prijeti mu više od 85 tisuća kuna kazne.
Kameru nije uočila ni 27-godišnjakinja iz Đakova. U dva mjeseca 25 puta je snimljena u prekoračenju brzine.

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene