Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najtraženija radna snaga u RH

Banski dvori traže tri kuhara: Evo koje uvjete moraju zadovoljiti i kakva im se plaća nudi

Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Kuhari su u Hrvatskoj među najtraženijim radnicima. Trenutačno ih nedostaje više od 900. U moru restorana i hotela, kuhare traži i Ured za opće poslove Vlade i Sabora. No plaća u Banskim dvorima mnogo je niža od one na Jadranu.

Ured za opće poslove Sabora i Vlade traži tri kuhara.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Moraju imati srednju stručnu spremu ugostiteljske struke i najmanje godinu dana radnog iskustva. Pripremat će topla i hladna jela te slastice. Moraju pomoći i u održavnju čistoće u kuhinji. Ugovor je na neodređeno, a probni rok dva mjeseca.

Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatskoj kronično nedostaje kuhara i ne traži ih samo Vlada. Prema današnjim podacima HZZ-a, u Hrvatskoj kuhara ili više njih traži čak 677 poslodavaca.

"Mi već od prvog mjeseca ove godine tražimo kuhare i za Zagreb i za Zadar, pa ih ne možemo naćI", govori Miroslav Dolovčak iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Iz Vlade nisu dali odgovor na pitanje koliko se trenutno obroka i po kojoj cijeni priprema. Za vrijeme Milanovićeve Vlade dnevno se pripremalo 100 obroka. Ručak se mogao dobiti za 23 kune, desert za pet, a kava za dvije i pol kune.

Plaća u Banskim dvorima određuje se koeficijentom složenosti poslova u državnoj službi. Kuhar spada u treću kategoriju namještenika i može računati na 4207 kuna na mjesec. Za istu plaću traže se i slastičar te električar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene