Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić odbio komentirati Sanaderovu izjavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je komentirati izjavu premijera Ive Sanadera kako je on prvi predložio zakon kojim bi se skratila procedura za izdavanje dozvola za gradnju rukometnih dvorana, te da se sada povlači kao kukavica.

'Nemam komentara. Imam pametnijeg posla', rekao je Bandić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Rukometne dvorane gradit će se bez natječaja

Premijer Ivo Sanader izjavio je jučer, odgovarajući na pitanje je li gradonačelnik Milan Bandić tražio zakon o izgradnji rukometnih dvorana za SP 2009. bez javnog natječaja, da je gradonačelnik Zagreba prvi predložio zakon koji bi skratio procedure izdavanja dozvola za gradnju kako bi dvorane bile dovršene do početka svjetskog prvenstva.

'Budući da se Bandić sada kukavički povlači, kao i ostali
gradonačelnici, Vlada će taj prijedlog ponovno razmotriti u četvrtak na svojoj sjednici', rekao je jučer Sanader.

Pavičin: Svih šest gradonačelnika potpisalo je garantna pisma za izgradnju rukometnih dvorana

'Gradonačelnici svih šest gradova potpisali su garantna pisma da će izgraditi sportske dvorane i potrebnu infrastrukturu što je, među ostalim, bio preduvjet da bi Hrvatska uopće dobila organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva 2009.', rekao je glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Božo Pavičin.

Garantna se pisma mogu dobiti na uvid u Hrvatskom rukometnom savezu, istaknuo je Pavičin, napominjući kako bez njih, kao i kompletne dokumentacije za kandidaturu, ne bi bila dobivena ni suglasnost Hrvatskog olimpijskog odbora ni Vlade za kandidaturu.

Pavićin je između ostalog rekao kako nema informacije navodnom dogovoru između Vlade i Grada da se izgradnja zagrebačke rukometne arene za 18 tisuća gledatelja financira po načelu 'pola-pola'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene