Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve na jednom mjestu

Evo što SDP zamjera ministru Zdravku Mariću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Marić bit će nakon Pave Barišića drugi ministar u vladi Andreja Plenkovića čiji će odlazak oporba i službeno zatražiti.

Glavni je razlog njegova uloga u Agrokoru dok je tamo radio, ali i veza sa sadašnjom situacijom. Osim toga, oporba od Vlade traži i odgovor na pitanje: je li odvjetnički ured, koji zastupa ruskog vjerovnika Agrokora, sudjelovao u izradi zakona prema kojem se tu tvrtku treba spasiti.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Evo i argumenata SDP-a iz zahtjeva za izglasavanjem nepovjerenja ministru Zdravku Mariću:

- Zamjeraju što je tvrdio da se izuzeo iz slučaja Agrokor, a na sjednici vlade je glasao za zakon za spas tvrtke. Time se, tvrde, našao u potencijalnom sukobu interesa.

- Kažu i da je kao Agrokorov izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala morao znati stanje bilanci društva koje kao nejasne spominje agencija Moody's, ali i sam posebni povjerenik Ramljak nakon analize stanja.

- Nisu zaobišli ni ministrov povlašteni kredit od HPB-a koji je dobio dok je kao državni tajnik ministarstva financija bio i predsjednik nadzornog odbora te banke.

- I posljednja stvar iz SDP-ova zahtjeva jest da je preuzimanjem funkcije ministra financija u Vladi Tihomira Oreškovića odgodio primjenu propisa koji su mogli na vrijeme upozoriti na postojanje krize u Agrokoru.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene