Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno zadovoljeni standardi

'Arena Zagreb' danas dobila uporabnu dozvolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Arena Zagreb', sportska višenamjenska dvorana s pratećim sadržajima, danas je dobila uporabnu dozvolu nakon što je Povjerenstvo za tehnički pregled utvrdilo da ispunjava sve zahtjeve bitne za građevinu i uvjete propisane Zakonom o prostornom uređenju i gradnji i drugim tehničkim propisima, priopćeno je iz zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Podsjetimo, nakon dovršetka izgradnje 'Arene Zagreb' izdana je samo privremena uporabna dozvola, s ograničenjem od 90 dana, i to kada je Vlada proglasila 'Arenu' posebnim interesom za državu, kako bi se u njoj moglo odigrati Svjetsko rukometno prvenstvo. Privremena dozvola istekla je 25. ožujka, no ni tad nisu bili zadovoljeni svi traženi standardi. Naime, krov 'Arene' nije prošao statičko ispitivanje nosivosti jer je, umjesto 125 kilograma po četvornom metru, krov imao nosivost samo 65 kilograma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karlovačka pivovara dobila uporabnu dozvolu za energanu Slika nije dostupna Dva put otkriveni spomenici nemaju uporabnu dozvolu

Iz Gradskog poglavarstva navode da su sada problemi s krovom riješeni, pa je bilo moguće izdati trajnu uporabnu dozvolu i 'Arenom' počinje upravljati Zagrebački holding.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene