Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017

Apel DIP-a poslodavcima: "Onima koji rade u nedjelju omogućite da izađu na izbore"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno izborno povjerenstvo (DIP) preporučilo je poslodavcima da u nedjelju, 21. svibnja, na dan lokalnih izbora, svoje poslovanje organiziraju tako da svim zaposlenicima koji taj dan rade omoguće izlazak na birališta.

Iz DIP-a u četvrtak navode kako je Ustavom i zakonom propisano da hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo.

Pročitajte i ovo Glasanje na parlamentarnim izborima Velik odaziv Objavljeni novi podaci: Ovi su gradovi rekorderi po izlaznosti Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija

Slijedom toga, napominju, svim biračima koji žele glasovati na predstojećim izborima treba omogućiti da biračko pravo i ostvare.

Inače, 20. travnja na snagu je stupila Vladina odluka da se u nedjelju, 21. svibnja održe redovni lokalni izbori, a dan kasnije počeli su teći svi izborni rokovi.

Izborna kampanja, koja će trajati ukupno 14 dana, traje do ponoći 19. svibnja.

Izborna šutnja, vrijeme u kojem je zabranjena promidžba, kao i objava privremenih rezultata te procjena rezultata, trajat će cijelu subotu, 20. svibnja te u nedjelju, 21. svibnja do 19 sati kad se zatvaraju birališta. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene