Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri iz SDP-a bez komentara

Mrak Taritaš: Odluka o isključenja Čačića pokazuje jedinstvo stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja te članica Predsjedništva HNS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je danas da odluka o isključivanju Radimira Čačića iz stranke pokazuje jedinstvo HNS-a.

Predsjedništvo HNS-a u srijedu je jednoglasno odlučilo iz stranke isključiti jednog od osnivača i dugogodišnjeg predsjednika HNS-a Radimira Čačića.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Ministrica Anka Mrak Taritaš kazala je kako je stranka po tom pitanju jedinstvena, iako je prethodnih dana međimurska organizacija stranke dala potporu Čačiću.

'Ako je bila jednoglasna odluka predsjedništva, a članovi predsjedništva su članovi svih regionalnih saveza, onda mislim da je riječ o jedinstvenosti', odgovorila je Mrak Taritaš na pitanje novinara prije sjednice Vlade.

Novinare je zanimalo i je li bilo primjereno donositi odluku o isključenju u trenutku kada Čačić izdržava zatvorsku kaznu zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

'Čačić je u zatvoru, to je činjenica, ali svi smo imali prilike vidjeti da tu nije stalo političko djelovanje. To političko djelovanje iz zatvora uvelo je veliki nemir u naše članstvo, a dobra politička stranka mora biti jedinstvena. Mi želimo biti jedinstveni, jasni i zajednički djelovati dalje', naglasila je.

Pusić o izbacivanju Čačića: On nas je svojim postupcima doveo do ovoga

Izrazila je razumijevanje ako je netko od ljudi u stranci emotivno reagirao.

'Ja imam olakotnu okolnost jer sam s Čačićem najkraće radila, ali razumijem da je nekome teško i da može emotivno reagirati', rekla je.

Svi ministri iz SDP-a u svojim su odgovorima naglašavali kako je to stvar koalicijskog partnera HNS-a, te nisu htjeli komentirati odluku o Čačićevom isključenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene