Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimili razgovor Bačića, bankara i Bandića

Jarak: "USKOK je mjesecima nadzirao Bandića. Uz dva službena automobila ozvučili su mu i dvoranu za sastanke u poglavarstvu"

Andrija Jarak
Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr
Vidjeli smo da su svi uhićeni završili u pritvoru, no ova bi se uhićenja mogla nastaviti. Slučaj prati reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

USKOK je mjesecima nadzirao Milana Bandića. Bila su mu ozvučena dva službena automobila i Bijeli salon u zgradi poglavarstva gdje su se održavali službeni sastanci. Istražitelji su snimali razgovore, a jučerašnja i današnja uhićenja rezultat su tih mjera.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

Istražitelji su snimli i dva susreta Bandića s Kazimirom Bačićem i bankarima s kojima su razgovarali o povoljnijim kreditima za poduzetnika Milana Lončarića.

Sve su to dokazi koji će se upotrijebiti, a potrebno je ispitati i 16 svjedoka protiv Bačića od kojih su sedmorica bankari vodećih banaka u Hrvatskoj.

"Bit će zanimljivo vidjeti što će reći istražiteljima", kazao je Jarak.

Jutros je uhićeno još 10 osoba. Riječ je dvojici poduzetnika i nekoliko zaposlenika Gradske uprave. Nekolicina je trenutno na USKOK-u, a sutra slijedi ročište za istražni zatvor, izvjestio je reporter. Na teret im se stavlja mito i pogodovanje.

Pitanje je hoće li sve svaliti na pokojnog gradonačelnika.

"Neki su pričali po dva tri sata", rekao je Jarak te istaknuo kako je zanimljivo što njihovi odvjetnici ne žele reći ništa.

"Gotovo sigurno slijede nova uhićenja", zaključuje Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene