Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas za sezonu?

Plenković o COVID putovnicama i dodatku na mirovinu: "Mislim da bi se to moglo do ljeta riješiti", "Dodatak na mirovine nije predizborni potez"

Predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a obratio se novinarima i odgovarao na njihova pitanja.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a održali su zajedničku sjednicu. Predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković nakon sjednice se obratio novinarima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Andrej Plenković Intervju uoči izbora Plenković otkrio koje uhićenje je promijenilo Milanovićevo ponašanje, priznao i veliku grešku: "Ona nije trebala biti u Vladi"

 

O zelenim COVID putovnicama navodi kako ne može reći kad će zakonski tekst proći proceduru i kad bi COVID putovnice mogle zaživjeti.

"Mislim da bi se to moglo do ljeta riješiti", naveo je Plenković.

"Bila je konzultacija ministara turizma, radi se o poticaju da se ubrzaju procesi povezani uz to", dodao je Plenković i istaknuo kako je tekst u zakonskoj proceduri.

Mjere u Primorsko-goranskoj županiji

Navodi kako su mjere u Primorsko-goranskoj županiji, mjere koje trebaju smanjiti žarište.

"Mislim da smo još daleko do one prave turističke sezone. Vjerujem da će mjere u svim priobalnim žarištima donijeti rezultate", rekao je.

Procijepljenost 50 posto do kraja lipnja

Procjenjuje da će s dozama cjepiva koje su naručene i trebaju stići biti procijepljeno 55 posto odraslog stanovništva do kraja lipnja.

"Da je stiglo sve cjepivo AstraZenece koje je bilo naručeno, taj broj bi bio 70 posto", dodao je Plenković.

"COVID dodatak nije predizborni potez"

O COVID dodatku na mirovine kaže kako nije predizborni potez.

"Po toj logici koju gura oproba, bi HDZ trebao dobiti 85 posto glasova", navodi Plenković.

"Omogućili smo rad našim poslodavcima i radnicima mjerama. To je trajalo cijelu godinu. Ako je to logika, onda bismo mi s ovih 680 tisuća radnika i 850 tisuća umirovljenika, ne znam treba li izbore organizirati", rekao je Plenković.

"Razgovore koje vodimo sa strankom i udrugama umirovljenika nisu isključivo vezani uz temu COVID dodatka", rekao je i dodao da bi HSU mogao biti u nekim zajedničkim projektima s HDZ-om.

Komentirao sprovod princa Philipa

Na sprovodu princa Philipa bit će 30 ljudi.

"Ja mislim da su oni odabrali epidemiološke mjere koje smatraju primjerneima, ja to poštujem", komentirao je Plenković kratko.

Za veledrogerije traže rješenje

Za veledrogerije navodi kako se traže rješenja te da je dijalog nastavljen.

"Svima je jasno da tražimo rješenja. Neke od veledrogerija su normalno nastavile distribuciju lijekova ustanovama", rekao je Plenković.

"Uvjeren sam da će rezultat tih razgovora otkloniti nedoumice kod drugih", dodao je Plenković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene