Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON OBJAVE ZORANA MAMIĆA

Komentar Mislava Bage: "Nakon izricanja bilo koje pravomoćne presude domoljubi uglavnom svoj put u slobodu nalaze u BiH, gdje otkrivaju drugu domovinu"

Zoran Mamić neće se vratiti u Hrvatsku na izvršenje zatvorske kazne. Ostaje u Bosni i Hercegovini, kako navodi u svom priopćenju koje je poslao i Dnevniku Nove TV, a u kojem navodi kako je Županijskom sudu u Zagrebu kao sudu izvršenja podnio molbu za ustupanje izvršenja kazne Bosni i Hercegovini čiji je državljanin.

Ova je vijest predsjednika Vlade Andreja Plenkovića dočekala netom prije sjednice Predsjedništva HDZ-a. Zoran Mamić je s pravomoćnom presudom ne jednom, ne dva, već tri puta napustio zemlju.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Svi se pitaju kako je to moguće? I čiji je to propust? Situaciju je analizirao reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

"Činjenica je da imamo zakone kakve imamo, koji su kao švicarski sir i koje svatko može tumačiti na koji god hoće način. Zoran Mamić poslao je priopćenje, zapravo poruku da on bježi iz Hrvatske i da bi u BiH služio zatvorsku kaznu", kazao je Bago.

"Premijer Plenković, kada je Zoran Mamić ranije otišao, bio je zgrožen i rekao je da mu nije jasno kako je moguće da on napusti zemlju nakon pravomoćne presude i određivanja kada bi trebao početi izdržavati zatvorsku kaznu, i kako je moguće da mu sud nije zabranio izlazak ili oduzeo dokumente", rekao je Bago.

"Zakoni su takvi kakvi jesu, Vlada nije ništa promijenila, najavljeno je osnivanje radnih skupina, no do radnih skupina svi hrvatski domoljubi koji vole ovu zemlju, nakon izricanja bilo koje pravomoćne presude uglavnom svoj put u slobodu nalaze u BiH gdje otkrivaju svoju drugu domovinu, a Hrvatsku tada počinju tužiti i blatiti", dodao je Bago.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene