Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZG ZELENKO i ZG ZELENKA

Akcija "Očistimo Hrvatsku od olupina" dobila novog sudionika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I ove godine Renault Nissan Hrvatska i osnivač udruge "Zelene stope" Romeo Ibrišević nastavljaju akciju "Očistimo Hrvatsku od olupina".

Renault Nissan Hrvatska i ove godine u suradnji s osnivačem udruge ''Zelene stope" Romeom Ibriševićem, nastavlja akciju "Očistimo Hrvatsku od olupina" powered by Renault započetu prije trinaest godina. Direktor prodaje tvrtke Nenad Pleteš predao je Romeu ključeve novoga Renaulta Kadjar 1.6 dCi 130 KS, kao i prikolicu, ukrašenu istim motivom trave kao i automobil, a oba vozila imaju i nove prigodne registarske oznake: ZG ZELENKO i ZG ZELENKA.

Romeo Ibrišević, osnivač udruge „Zelene stope“, godinama se bavi temama očuvanja prirode i okoliša, ponajprije vađenjem automobilskih olupina iz prirode, u čemu mu je već trinaest godina vjerni partner tvrtka Renault Nissan Hrvatska. Romeo je tijekom toga vremena u Renaultovim modelima prešao više od 200.000 kilometara te pronašao, fotografirao i organizirao odvoz više od 15.000 automobilskih olupina s mnogih hrvatskih bisera prirode, od otoka, preko Nacionalnih parkova do rijeka i jezera. Povrh toga što je ta akcija proglašena najboljim komunikacijskim projektom u Renaultu 2007. godine, Romeov je rad, proširen na otkrivanje i pisanje o ostalim vrstama onečišćenja prirode, nagrađen 2016. "Velebitskom degenijom", nagradom koju su mu po drugi puta dodijelili Zbor novinara za okoliš i Hrvatsko novinarsko društvo.

Akciju "Očistimo Hrvatsku od olupina" svojim radom podržalo je i dvadeset dvoje hrvatskih slikara koji su na otisnuta platna Romeovih fotografija olupina intervenirali svaki svojim umjetničkim rukopisom i stvorili nova umjetnička djela koja su publici prvi puta predstavljena u Medijateci Francuskog instituta u prosincu 2016. Od tada ta izložba, pod nazivom "Što se čeka, izvlačimo!" putuje Hrvatskom nastojeći osvijestiti građane o važnosti očuvanja prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti života pojedinca i društva.

Pročitajte i ovo Čišćenje od olupina (Foto: Romeo Ibrišević) ''Zelene stope'' U petak akcija čišćenja od olupina u Samoboru Čišćenje Korčule od olupina (Foto: Romeo Ibrišević) - 7 Čišćenje juga U tijeku je akcija ''Očistimo Hrvatsku od olupina'': ''Na putu prema Kočju izvukli smo pet olupina''

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene