Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor HDZ-u

Ahmetović: ''Procese u HDZ-u vuče čovjek iz sjene koji je za ručicu doveo sadašnjeg, a dovest će i budućeg predsjednika''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirela Ahmetović nije dugo čekala kako bi odgovorila na HDZ-ove jučerašnje prozivke. Uz nju, Peđa Grbin je također, između ostalog, prokomentirao nedavne razmirice između vladajuće stranke i njegove.

Potpredsjednica SDP-ovih redova Mirela Ahmetović, u objavi na svom Facebook profilu odgovorila je na HDZ-ovke prozivke da zajedno s Peđom Grbinom ''besramno kao trbuhozborci na daljinski upravljač ponavljaju Milanovićeve uvrede i političko divljaštvo''.

Njezin odgovor prenosimo u cijelosti.

''Gospodo iz HDZ-a,
vidim da se stalno referirate na rejting SDP-a. Dok se vi zabavljate tuđim rejtinzima, rejting Hrvatske nezaustavljivo pada, vašim kriminalnim radnjama zakucali ste nas na dno Europe. Hrvatska pada i po percepciji korupcije, sad smo u rangu s Kubom, ispred nas su neke afričke zemlje. Krasno postignuće!

Nadalje, besramni ste u laganju hrvatskim građanima. Hodate okolo po Hrvatskoj pred izbore i nemate srama iznositi neistine kako je Vlada "dala" novac. Nije. Novac "daju" hrvatski porezni obveznici, zapravo ostatak novca koji niste uspjeli zamračiti po uzoru na podružnicu vaše stranke u Požegi.

Kad smo već kod Požege, što mislite koliki je rejting na moralnoj ljestvici vaše stranke kada bivšeg gradonačelnika, USKOK-ovog osumnjičenika smjestite na radno mjesto u bolnici, pri tom izazivajući prekid radnog odnosa jedne žene s pokvarenim pojašnjenjem - "mora čovjek negdje raditi, nema prihod". Za prihod otpuštene žene ne marite, bitno da su "vaši" osigurani.

Pričate o divljaštvu? Bravo! Kako zovete činjenicu da članovi vaše dva puta nepravomoćno za korupciju presuđene interesne sljedbe po vrtićima u šibenskom zaleđu dijele pogače s HDZ-ovim logom? Zar i nevinu djecu morate od malih nogu učiti korupciji i klijentelizmu?
I malo o diktatorskim sklonostima.

Takve sklonosti ima onaj koji:
- upire prstom u novinare i govori im kako trebaju izvještavati
- "društvenim talogom" etiketira sve one koji ne misle kao on
- štiti i čuva kleptomanske državne dužnosnike koji sisaju javni novac
- na obustavu lijekova bolnicama odmahuje rukom
- kao "veliki državnik kojemu frenetično kliču i slave ga svi narodi Europske unije" nije u stanju vlastitoj zemlji osigurati cjepivo nego mu se građani odlaze cijepiti u susjedne zemlje
- koristi priču o manjinama kao smokvin list kako bi prikrio sustavno razgranatu korupciju u pravosuđu

Trbuhozborce potražite u svojim redovima, izjave Velikog vođe ponavljate kao papige ne bi li opravdali status poltrona. Nemojmo se zavaravati, procese u HDZ-u vuče čovjek iz sjene koji je za ručicu doveo sadašnjeg, a dovest će i budućeg predsjednika vaše interesne organizacije. Toliko, pak, o daljinskom upravljaču.
Tamo gdje počinje HDZ, razum i poštenje prestaju'', napisala je Ahmetović.

 

Grbin: ''Mamić i Tadić su kriminalci''

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin oglasio se o nedavnim aferama koje tresu hrvatski vrh. ''Mi u SDP-u želimo da reforme u pravosuđu počnu odmah. Jedan od načina je promjenom čelne osobe Vrhovnog suda. Imamo kandidatkinju Zlatu Đurđević. Osobu koja je spremna poduzeti ono što je potrebno da se pravosuđe počne mijenjati. Očekujem da ju predsjednik predloži, ali najviše želim da stranka, koja se nalazi na optuženičkoj klupi, čiji se predmet nalazi na Vrhovnom sudu - ne opstruira taj izbor i ne koristi poziciju većinske stranke'', istaknuo je Grbin na konferenciji u zadarskom forumu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "strogo sam se držala ustava i zakona" Zlata Đurđević reagirala na prozivke: "S Milanovićem nikada ranije nisam imala bilo kakve kontakte ili susrete"

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović 30. obljetnica Plitvica Milanović danas nadmašio sam sebe: "Ne može on sa mnom oči u oči razgovarati, to nije izvedivo. On je nilski konj, ja sokol"

Dotaknuo se i optužbi Zdravka Mamića i sudaca. ''Potpuno je evidentno da ono što su napravili nije prihvatljivo. Pravosuđe ne može surađivati na način da se suci udruže s kriminalcima, a Mamić i Drago Tadić su kriminalci'', rekao je Grbin.

Komentirao je i sve češće predsjednikove objave i izjave. ''Ja sam prepristojan i nisam žestok, u stvari kojim god načinom netko govori - HDZ-u ne valja. Jer im odgovara jedino kada u Hrvatskoj svi šute. A mi šutiti nećemo. Predsjednikov stil neću komentirati, ali ponovit ću: predsjednik je oštar, drzak, često bezobrazan. Ali između bezobrazluka i lopovluka bezobrazluk mi manje smeta'', izjavio je Grbin.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene