Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer zadovoljan

Hrvatsko gospodarstvo raste brže od očekivanog, agencije predviđaju skok od čak 6,5 posto, no ističu moguću otegotnu okolnost...

Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Plaćanje računa u restoranu Plaćanje računa u restoranu Foto: DNEVNIK.hr Novac - 2 Novac - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novac - 1 Galerija 1/4 >>
Iz agencije Standard & Poor's najavili su kako Hrvatsku očekuje rast veći od očekivanoga. Umjesto pet, smatraju da će naša zemlja skočiti za 6,5 posto, a stanje je komentirao i premijer Plenković.

Hrvatsko gospodarstvo u 2021. će rasti više od očekivanog, izvijestila je Agencija Standard & Poor's. Potvrdili su trenutačni investicijski rejting Hrvatske uz stabilne izglede.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci DZS-a Ipak nije toliko loše: Hrvatsko gospodarstvo u zadnjem tromjesečju prošle godine poraslo 4 posto Zdravko Marić - 1 Veliki događaji Hrvatska ekonomija u protekloj godini: Predvorje eurozone, inflacija, rast i investicijski rejting, Marićev odlazak

Rast od 6,5 umjesto 5 posto predviđa se zbog uspješne turističke sezone i ostvarenih uvjeta za smanjenje javnog duga. No, iz Agencije upozoravaju da prognoza ovisi o daljnjem razvoju pandemije, kao i o napretku programa cijepljenja.

"Iz Standard i Poor's-a su još jednom dokazali da vjeruju Vladi RH i smjeru u kojem idemo, reputacijski znaju što smo radili proteklih godina, koliko smo radili na smanjenju duga, koliko smo učinili otklonivši vremena deficita, došavši u vrijeme uravnoteženog ili pak proračunskoga viška i stabilnog gospodarskog razvoja“, pohvalio je rad vladajućih premijer Andrej Plenković.

O sjajnim rezultatima, ali i zašto se Vlada po pitanju državnih financija ne smije opustiti i što još mora napraviti, u Dnevniku Nove TV govorit će ministar financija Zdravko Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene