Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Ribar

Reno Sinovčić još nije skupio za jamčevinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor NK Zadra Dalibor Zebić uplatio je milijun kuna jamčevine i u nastavku istrage u aferi Ribar branit će se sa slobode, dok prvoosumnjičeni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić ostaje u Remetincu jer još nije skupio 10 milijuna kuna.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec potvrdio je da je Dalibor Zebić uplatio polog i obećao da će se na slobodi pridržavati tzv. mjera opreza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija Ribar Sinovčić ide u pritvor, sud odbio jamčevinu od 10 milijuna kuna! Slika nije dostupna Odlučio sud Laco uz dodatne mjere opreza ostaje na slobodi

On je tako postao četvrti osumnjičenik u ovom slučaju koji je, uz jamčevinu, pušten iz istražnog zatvora gdje će osim Rene Sinovčića do uplate pologa ostati još jedan bivši direktor NK Zadra Novica Erlić te poreznici Željan Pejković i Marko Lozančić.

Kako im krajem tjedna istječe ranije određeni istražni zatvor sudac Posavec je za petak zakazao novo ročište na kojem će im, ukoliko ne donesu potvrdu o oplati jamčevine, odlučivati o produljenju boravka u Remetincu. No, kako je odluka o puštanju uz jamčevinu pravomoćna svi koji uplate polog istog dana izlaze iz istražnog zatvora.

Iz Remetinca su u utorak prvi otišli dugogodišnji bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji i poreznica Irena Anić.

Ćiro Blažević ponudio jamčevinu za Sinovčića pa ugasio mobitel

Sinovčićeva obrana najavila je da će u narednih nekoliko dana skupiti novac, iako su neki koji su obećali pomoć 'u zadnji čas zakazali'.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak je odlučilo da se Sinovčić može braniti sa slobode uz polog od 10 milijuna kuna u gotovini, umjesto ranije određenih 20 milijuna. Erliću i Zebiću za slobodu su odredili polog od milijun kuna, a ostalima po 300 tisuća kuna.

U prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija za koje Uskok tereti osumnjičene navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministartsvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene