Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugasit će aplikaciju

Vozači Ubera idu u štrajk, najavili blokadu prometa: "Kasne isplate, osjećamo se kao digitalni roboti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kašnjenja isplata veliki dio vozača Ubera ugasiti će aplikaciju. Organiziran je i njihov dolazak u Radničku ulicu, u Zagrebu gdje se nalazi sjedište Uber Hrvatska.

U štrajk od nedjelje ide oko 2000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici. Odjavit će se do daljnjeg s aplikacije zbog kašnjenja isplate naknade vozačima od strane te tvrtke.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

"Uber svoje vozače inače isplaćuje svakog utorka. Nijednom vozaču novac nije sjeo na račun u utorak pa smo očekivali da će to biti u petak pošto je takva praska bila prethodnih nekoliko puta kad bi se kasnilo s isplatama. Ovo se počelo događati sve češće", kazala je tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi Iva Filipović i dodala da će se štrajk održati u ponedjeljak bez obzira na to hoće li vozačima isti dan biti isplaćen novac, piše Večernji list.

"Uberova politika jest da se hvali socijalnom osjetljivošću i svoje vozače naziva partnerima. Međutim, mi se osjećamo kao digitalni robovi koji zapravo ni ne znaju za koga rade", dodala je.

"Drage vozačice i vozači putem Uber platforme! Obzirom da Uber nije do danas izvršio isplatu prema svojim partnerima, pozivamo vas da se u što većem broju uključite na online sastanak kako bismo dogovorili akciju kojom ćemo zajedno pokazati Uberu da se ne slažemo s njihovim odnosom prema nama! Ne dobivamo obrazloženje zašto uplate kasne, odriču se svake odgovornosti prema nama, nemoguće je stupiti u ikakav kontakt i zato im pokažimo da smo zajedno jači", poručili su iz sindikata na Facebooku.

U Uberu kažu da isplate kasne zbog greške. 

"Naši vozači partneri upoznati su sa situacijom kašnjenja uplata zbog greške u sustavu lokalne banke. Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku", odgovorili su iz Ubera Večernjem listu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene