Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo uspješnima

Za malo i srednje poduzetništvo osigurano 498 milijuna kuna poticaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva predstavilo je Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva s ukupno 407,9 milijuna kuna u ovoj godini.

Radi se o bespovratnim potporama uspješnim poduzetnicima, koji pozitivno posluju i nemaju dugove prema državi i zaposlenima, istaknuo je na konferenciji za novinare ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač. Javni pozivi za projekte iz Operativnog plana bit će objavljeni sutra, 23. veljače, u Vjesniku te na web stranicama Ministarstva gospodarstva i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Trgovački centar u Petrinji - 2 Posao za 50 poduzetnika U Petrinji novi poduzetnički centar, ali od kontejnera: "Daje mi nadu da će biti bolje, da će se izgraditi naš grad" Otpad, ilustracija U Hrvatskoj 30 tvornica Kako riješiti problem plastičnih vrećica? Mjere smanjenja nisu urodile plodom, a zabrana bi značila otkaze



Sredstva u planu namijenjena su za devet poticajnih područja - za konkurentnost i inovacije izdvojeno je 80,2 milijuna kuna, poduzetničku infrastrukturu 54,6 milijuna kuna, povoljno financiranje uz subvencije kamata 41,5 milijuna kuna, obrazovanje za poduzetništvo 5 milijuna, obrtništvo i obrtni registar 18,4 milijuna kuna, sufinanciranje projekata financiranih iz sredstava EU 45,3 milijuna kuna, poticanje međunarodne konkurentnosti 32,3 milijuna kuna, te za rad HAMAG-a i Hrvatskog saveza zadruga, kao i organizaciju Nacionalnog savjetovanja i Registar potpora 30,6 milijuna kuna.

Također je za ulaganje u pet fondova za gospodarsku suradnju osigurano 100 milijuna kuna, a po riječima ministra Popijača, interes za te fondove veći je od očekivanog. Fondovi u idućih pet godina trebaju od privatnih ulagača i države prikupiti po milijardu kuna i uložiti ih u konkurentne gospodarske projekte. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene