Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama obećao

U iduća tri mjeseca 600.000 radnih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama obećao je ubrzati stvaranje novih radnih mjesta u iduća tri mjeseca.

Obama je na svoj prvi radni dan nakon putovanja po Bliskom istoku i Europi najavio deset novih projekata koji trebaju stvoriti ili očuvati 600.000 radnih mjesta kroz poslove na unaprjeđenju i obnovi parkova, autocesta, zdravstvenih ustanova za veterane i zračnih luka. Na sastanku svog kabineta Obama je izrazio optimizam s obzirom na prošlotjedno izvješće o nezaposlenosti koje je pokazalo da je ‘izgubljeno najmanje radnih mjesta u oko osam mjeseci’, odnosno 345.000 radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Seksaju se na radnom mjestu, monogamija nepoželjna... Slika nije dostupna Kina: 2,5 milijuna ljudi gubi posao

No stopa nezaposlenosti ipak je skočila za pola postotka na 9,4 posto i Obama je rekao da je to ‘podsjetnik da smo još uvijek usred vrlo duboke recesije’. No usporavanje gubitka radnih mjesta pokazuje ‘da se krećemo u dobrom pravcu’, rekao je Obama. Novac za nove programe doći će od 787 milijardi dolara poticaja koje je Kongres odobrio ubrzo nakon što je Obama u siječnju preuzeo dužnost.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene