Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stožer za obranu 'Kamen Ingrada' pozvao u pomoć Vladu i predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer za obranu tvrtke u stečaju 'Kamen Ingrada' pozvao je predsjednika države Stjepana Mesića, Vladu, Ured za socijalno partnerstvo te dužnosnike Požeško-slavonske županije da se zauzmu za očuvanje sadašnjih i otvaranje novih radnih mjesta u tvrtki.

U pozivu koji je proslijeđen i medijima navodi se kako je prije nego je otvoren stečaj, u "Kamen Ingradu" u sezoni radilo i više od tisuću radnika, a danas ih je tek 340.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

"Prijavljene i do sada priznate tražbine iznose 650 milijuna kuna, a vjerojatno će na kraju nadmašiti 750 milijuna, što najvjerojatnije nadmašuje vrijednost imovine tvrtke, koja je većinom pod zalogom, često i višestrukim. To nas ne ostavlja mirnima, to više jer svi zaposlenici rade na ugovore na određeno vrijeme", stoji, među ostalim, u pozivu.

U priopćenju se navodi kako Stožer od mjerodavnih traži da se pri donošenju bilo kakvih odluka o 'Kamen Ingradu' zauzmu za zadržavanje sadašnjih i otvaranje novih radnih mjesta. Također navode kako pri donošenju odluke o koncesiji treba imati u vidu sve posljedice za radnike i njihove obitelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene