Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj pulske Mljekare vraćen na početak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki trgovački sud u Zagrebu prihvatio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci te je 'slučaj Mljekara', odnosno cijeli stečajni postupak, vratio na početak.

O tome je danas izvijestio predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić ocjenjujući kako su bili u pravu kada su propast mljekare ocijenili posljedicom gospodarskih malverzacija.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

Kako je rekao Bulić, nakon četiri godine radnici i kooperanti pulske Mljekare konačno su dočekali dobru vijest .

'Odluka Visokog trgovačkog suda znači da se poništava i prodaja iznimno vrijednih nekretnina u Puli i to oko osam tisuća četvornih metara zemljišta, na kojemu je izgrađen veći broj objekata gospodarske namjene, a prije se u njima proizvodilo mlijeko i mliječni proizvodi', naglasio je Bulić.

Dodao je kako je te objekte ondašnji kupac, zagrebačka tvrtka
'Rudnik', kupila za samo 200 tisuća kuna u gotovini dok je preostali iznos kupovne cijene od 12 milijuna kuna namirila kompenzacijom.

'Nema sumnje da je rješenjem Visokog trgovačkog suda o poništenju prodaje nekretnina pulske Mljekare i vraćanju slučaja na ponovni postupak otvorena šansa za ispravak nepravde prema radnicima te za namirenje njihovih potraživanja', ustvrdio je Bulić.

Prema njegovim riječima u ovom trenutku teško je procijeniti o kolikom je iznosu riječ, no prema podacima Sindikata potraživanja za samo 12 radnika Mljekare iznose oko 800 tisuća kuna. Naime, od pedesetak radnika, koliko je bilo zaposleno u trenutku kada je tvrtka otišla u stečaj, samo njih 12 podiglo je tužbu putem ovog sindikata.

Bruno Bulić je dodao kako će Sindikat Istre i Kvarnera zatražiti da Državno odvjetništvo protiv stečajnog suca Ivice Zelića i stečajnog upravitelja Andreja Sablića, koje se, kako je rekao, 'najviše tereti za gospodarski kriminal i propast Mljekare', podnese kaznene prijave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene