Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve atraktivniji mamac za goste

Kukoč: Golf tereni bi nam produžili sezonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan mamac za goste, a posebice one dubljeg džepa, svakako je golf.

Iako sve popularniji u Hrvatskoj, za taj elitni sport još uvijek ima mali broj terena. Istra već duže vrijeme radi na promoviranju ovog turističkog sadržaja, koji privlači poznate i bogate. Neki od naših bivših sportskih zvijezda sada su strastveni golferi i možda najbolji promotori terena u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

2006. godine, kada je košarkašku loptu zamijenio golferskom, Toni Kukoč otkrio je svoju novu ljubav. 'Poslije onih pustih treninga, napora i svega, i na kraju krajeva operacije kuka i svega, ovo mi izgleda puno lakše', priznaje Kukoč. U Americi, gdje danas živi s obitelji, golf igra svakodnevno, na stotinjak godina starim terenima. Žao mu je, kaže što Hrvatska za svjetskim destinacijama, po pitanju turističkih sadržaja itekako kaska.

Golfu ne mogu odoliti niti Niko Kovač i Josipa Lisac

'Po onome što donosi Portugalu, Španjolskoj, turističkim zemljama koje su napravile golf terene, kojima su ti tereni produžili sezonu par mjeseci, mislim da bi to isto napravilo i za nas', kaže on. Naš poznati sportaš, Niko Kovač, također je prije godinu dana stres sa nogometnog stadiona zamijenio opuštajućim golfom. 'Fali malo golf terena, ali mislim da smo na pravom putu jer tu je turizam, tu je budućnost, jer sve države to imaju', ističe bivši nogometaš. 'Mislim da sam uspješniji bio s većom loptom', ipak dodaje.

Hrvatska danas ima svega 10-tak golf terena, što je premala ponuda za sve veći interes, posebno za inozemne turiste željne novih sadržaja, a jedan golf teren u sezoni može zaraditi i do dva milijuna eura. 'Nisu to ljudi koji će sjediti po čitav dan u ležaljkama i skočiti u more, oni vole neke aktivnosti, a golf je jedna od super aktivnosti u turističkoj sezoni', objašnjava Toni Kukoč. Golfu ne odolijeva 5 godina ni naša poznata estradna diva. 'Mogu reći da je to predivna igra, da je to smirena igra, da bi bilo jako lijepo da uređujemo terene', rekla nam je Josipa Lisac.

U narednih 5 godina u Istri bi trebalo niknuti još golf terena poput ovoga. Amerika ili Hrvatska, Toni svoje golf palice nosi sa sobom, a tako razmišljaju mnogi koji ga probaju. Samo ga još treba uvrstiti u dio turističke ponude osim samo sunca i mora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene