Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski oporavak

'Kamate će vjerojatno rasti kao i 2009. godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U idućoj godini očekuje se umjeren oporavak gospodarske aktivnosti koji bi trebao potrajati sljedećih nekoliko godina, pri čemu su ključne veće privatne investicije, a ne samo državne.

Zaključak je to konferencije Dan velikih planova. Hrvatskoj su, smatraju poduzetnici, nužne promjene na svim razinama. Pred Vladom je velik posao, tvrdi prvi čovjek zagrebačke banke Franjo Luković, provesti reforme, provesti uštede u javnom sektoru, poboljšati investicijsku klimu. U protivnom postoji i onaj ne baš lijep scenarij.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rate porasle i do 700 kuna Korisnici stambenih kredita imaju najviše razloga za strah Slika nije dostupna Od danas veće kamate za stambene kredite

>> Banke smanjuju kamate na kredite u švicarskim francima

'To znači visoka stopu nezaposlenosti sa mogućim kamatnim stopama koje neće prestati padati, čak u najgorem slučaju počet ponovno rasti kao u 2009. godine', rekao nam je Luković.

Na naš upit boji li se pesimističnog scenarija, koji je predstavio Luković, ministar financija Ivan Šuker rekao je kako ga neće biti. 'Mi smo zato tu da tog pesimističnog scenarija ne bude dobro da smo ga detektirali ako vidite moje i njegovo izlaganje vidjet ćete da se u puno toga slažemo', istaknuo je Šuker.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene